Sus Dergi’nin 9. Sayısı Raflarda!

30 Ocak 2024 Yazar: admin  
Kategori: Dergi & Fanzin, Edebiyat, Sanat

Bilinen senaryodur. Ömrünün belli bir vakitte son bulacağını öğrenen kahraman, geri kalan ömrünü en iyi şekilde yaşamaya karar verir, enerjisini buna harcar. Malum, Türkiye dergi mezarlığı. Bir de üniversiteli 3-5 öğrencinin çıkardığı bir dergi için biçilen ömür 5-6 sayıyı geçmez.

de bu ömür biçmelere maruz kaldı. Bu tespitin yararlı kısmından yola çıktı. Her sayıyı son sayısı gibi çıkarma derdine düştü. Her yeni sayı, biçilmemiş ömürden olduğu için daha çok emek harcandı. Önceki sayıdan daha iyi olsun diye uğraşıldı.

Konsept değiştirmeden, kendi yağında kavrularak, fiziki şartlarını iyileştirdi, 64 sayfaya çıktı, kapak tasarımını daha alımlı hale getirdi.

Şüphesiz bunlar ömür uzatacak şeyler değil. Ancak madem biçilen ömür çoktan tükenmiş, o zaman yaşadığı her sayı, yaşamaya değer olmalı.

En başta söyledik ve ara ara tekrar ettik. Bu derginin sabit bir yazar kadrosu yok. Tek şart “orta yaş” tabirine uyacak yaşın altında olmak. “Genç” olmak. Özelde de üniversite öğrencisi olmak. ı sevmek, okumak…

Bu şartlar olduktan sonra bünyesine katılmak için başka hiçbir şart yok. Şu anki kadromuz bunun en önemli kanıtı. Her sayımızda en az 10 yeni yazar arkadaşımıza sayfalarımızda yer veriyoruz. Büyük kısmı ilk defa bir dergisinde yer buluyorlar.

Yayınlanan yazıların edebi değeriyle ilgili yapılan eleştirilerin bir kısmı haklı; ancak önceliğimiz bir edebi akım oluşturmak değil. Kimse bizi otorite bellesin de istemiyoruz.

Tek derdimiz, gençler yazarak bir şeyleri değiştirebileceklerine inansınlar.

Yazıya bir şans versinler.

(…)

Üç kelime: Üniversite, gençlik ve .

9. sayısına ulaştı. Bu üçlü arasında köprü olmak çabasında. “İLETİŞİM” konu başlığını seçen , 9. sayısında yenilenen kapak tasarımı ve güçlenen içeriğiyle okurunun karşısına çıkıyor.

Sus Dergi 9

Nazlı Karabıyıkoğlu, Aylin İnaltekin, Ali Eroğlu, Necati Musluoğlu hikâyeleriyle dikkat çekiyor.

Şiirde ise derginin devamlı yazarları Selcan Adalı ve Önder Yılmaz’ın yanı sıra Sezer Ali Kaçar göze çarpan şairlerden.

İletişim konusunun farklı bakış açılarıyla irdelendiği bu sayımızda Övgü Kafadar’ın “İletişim ve Toplum” makalesi isminin hakkını veriyor.

Serkan Buldanlı ve Burcu Bora ise denemeleriyle dergimize katkıda bulunan arkadaşlarımızdan.

10. sayısında “KİMLİK” konusunda bir şeyler söyleme derdinde olacak. Yazıya bir şans verebilecek arkadaşlarımızı “yeşil sahalarda görmek” istiyoruz.

Faruk Saim Akhan

Genel Yayın Yönetmeni

0555 550 01 03

editor@susdergi.com

SanatLog.com

İlişkili yazılar

Yorumlar

2 Tweets

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz...
Yorumunuzda avatar çıkması için gravatara üye olmalısınız!




Additional comments powered by BackType