UNICERA, Çağdaş Türk Seramik Sanatçılarını Ağırlıyor!

7-11 Nisan 2024 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 22. UNICERA Seramik Banyo Mutfak Fuarı bu yıl önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. CERAMİSTANBUL sergisi ile 44 Türk seramik sanatçısı, Anadolu’da 8 bin yıl önce doğan seramiğin çağdaş yüzünü bireysel yorumlarıyla ortaya koyuyor.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Mutlu Başkaya’nın Başkanlığını yaptığı, Düzenleme Kurulu tarafından hazırlanan ve 44 sanatçının eserlerinin sergileneceği CERAMİSTANBUL isimli seramik sergisinde yapıtları bulunan seramik sanatçıları, yarım asırlık çağdaş Türk seramik sanatının bir panoramasını sunuyor.

Sergi, yurt dışında Türk seramiklerine karşı olan algıyı yükseltmek ve markalaşma faaliyetlerine destek olmak amacıyla Seramik Tanıtım Grubu’nun katkılarıyla düzenleniyor. Tüm dünyanın ortak mirası olan seramik geleneğini doğduğu topraklarda yorumlayan seramik sanatçıları da, dünyaya ve geleceğe bu yapıtları sunarak, Türk seramiğinin bir marka olması yönünde gereken desteği veriyor.

Çatalhöyük’te ilk seramiklerin yapıldığı M.Ö. 6000 yılından günümüze tarih boyunca Lidya, Hitit, Urartu, Bizans, Selçuklu, Osmanlı gibi sayısız uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu topraklarının sanatçıları, kültürel değerlerini evrensel sanata ve endüstriyel seramik tasarımına dönüştürerek ihracatın artmasına da katkı sağlıyor.

UNICERA 2024 Seramik Sergisi – CERAMİSTANBUL’da yıllarını seramiğe adamış ustalardan, yeni kuşak gençlere, üniversitelerin seramik bölümlerinde çalışan akademisyenlerden, çalışmalarını kendi atölyelerinde sürdüren sanatçılara kadar tüm kuşaklar bir arada yer alıyor. Hepsinin ortak paydası ise, sanat yolunda İstanbul’da buluşmuş, sanata ve İstanbul’a gönül vermiş olmaları. İstanbul’un 2024 yılında Avrupa Kültür Başkenti olması ise aynı yıl içinde böyle bir serginin oluşumunu daha anlamlı kılıyor.

Sürdürülebilir Tasarım UNICERA’da tartışılacak

Hollanda Delft Üniversitesi’nde Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Fakültesi’nin Sürdürülebilir Tasarım Bölümü’nü yöneten Prof. Dr. Han Brezet, UNICERA fuarı sırasında düzenlenecek olan seminerde sürdürülebilir ve eko tasarım ile ilgili bilgi verecek. Bu kapsamda seramik konusuna da değinecek olan Han, su tasarruflu klozetler gibi sektör için çok önemli konuları da ele alacak.

Seminer konuşmacılarından bir diğeri ise Milano’dan Micol Costi olacak. Sürdürülebilir malzemeler konusunda önemli çalışmalara imza atan Costi, bu konu ile ilgili sektöre bilgi verecek. UNICERA Fuarı’nda Türkiye Seramik Federasyonu’nun; sektöre ilişkin sanat, bilim, sanayi, teknoloji, tasarım, uygulama ve Ar-ge gibi çeşitli konularda öne çıkmış kişi ve kurumlara verdiği ve geleneksel hale gelen “Seramik Onur Ödülleri” de sahiplerini bulacak.

Seramik sektörünün aktörlerini bir araya getiren Avrupa’nın 3’üncü büyük seramik banyo mutfak fuarı UNICERA kapsamında, seramik, granit, mermer, mozaik, cam, paslanmaz çelik mozaik vitrifiye ürünler, armatürler, küvet, jakuzi, duş kabini, hidromasaj sistem ve aksesuvarları, banyo aksesuvarları, banyo mobilyaları, seramik kimyasalları, yapıştırıcı, profil, seramik teşhir üniteleri, havlupan, rezervuar iç takımları, mutfak mobilyaları, ankastre cihazlar, tezgah ve evyeler, mutfak aksesuarları, iç sistem donanımları ve ilgili yayınlar sergileniyor.

UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, 7 - 11 Nisan 2024 tarihleri arasında TÜYAP’ta düzenlenecek.

TÜYAP HAKKINDA

TÜYAP Türkiye’de İstanbul, Bursa, Konya, Adana ve Diyarbakır’daki 5 fuar alanı ile Türkiye’nin en büyük fuar organizatörü. TÜYAP’ın İstanbul Büyükçekmece’deki ana fuar merkezi de Türkiye’de özel sektörün en büyük fuar ve teşhir alanı özelliğini taşıyor. Bu platform her yıl yaklaşık 60 ülkeden 14.000 katılımcı ve 70 ülkeden 2 milyona yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

TÜYAP’ın Bursa, Konya, Adana ve Diyarbakır’daki fuar merkezleri Anadolu’dan birçok üretici ve ithalatçı kuruluşun uluslararası pazarlara kolaylıkla ulaşmasını sağlayan ihracat kapıları olmayı hedefliyor.

SanatLog Haber

sanatlog.com