Ayaz Dergisi’nin 4. Sayısı Raflarda…
Temmuz 5, 2025 by admin
Filed under Dergi & Fanzin, Duyurular, Edebiyat, Sanat
İMTİHANIMIZDIR MUTSUZLUĞUMUZ!
4. sayısında Ayaz, mutluluğu sayfalarına taşıyor. Mutsuzluğa neden olan şeyleri göz önüne serip mutluluğun ne olduğunu sorguluyor. Üstelik bu işi sokaklara düşüp insanları yollarından çevirerek yapıyor ve soruyor? Mutluluk nedir? Mutlu musunuz?
Sayfalarında, misafir yazarların da mutluluk arayışları sürüyor. “Dünyevi olan her şey insanın mutluluğuna ortak olmaya çalışır.” diyen, Fatih Mehmet Mirza, mutluluğun arzulanan bir değer olup olmadığını tartışıyor.
Muhammed Tahir, “Tanrı Olsa Mutlu Olur mu?” diyerek meydan okuyor ve cevap veriyor: “Tanrı olmak sadece mutlu olmak değildir. Benim tanrım merhamet eder, acır, öfkelenir, intikam alır. Haz ve lezzet tanrısal mıdır? Habire tanrı olmaya çalışanlara demeli; tanrı kan ve ter içerek yaşamaz.” Ahmet Yüksel Özemre, Rumeysa Bakkal’ın kaleminden, misafir oluyor, Ayaz sayfalarına.
M. Ertuğrul Evyapar ve Gürhan Bıyıklı, Ayaz dergisinin ilk şiirlerinin şairleri oluyor.
Ahmet Yusuf Kuyucu, “Şizofren Duası”yla, Abdullah Başaran, “Bir Murat Hikâyesi”yle konuk oluyorlar, dördüncü Ayaz’a.
Kültür-Sanat köşesinde, bir devrimciyi konuk ediyor, Medine Batkitar, V For Vendetta ile… Le Semercande kitabıyla, Esra Keklik: “Yaşam içinde yaşamı, aşk içinde aşkı, zaman içinde zamanı keşfediyor.” Farid Farjad, Sema Yılmaz’ın kaleminden, Ayaz’a konuk oluyor.
AyazKafe bu sayıda, İstanbul’da kuruluyor ve kahve’ye Bülent Parlak’ı davet ediyor.
“Bilinmelidir ki Sivas, bir mekânı, bir beldeyi ya da bir şehri görmenin çok ötesinde bir yar-i diyara, bir mekân-ı muhabbete kavuşmak demektir.” diyor, “Sivas Elleri” yazısında İmran Biçer ve sizi, Sivas’ı bilinmeyen yönleriyle gezmek ve tanımak üzere bir yolculuğa çıkarıyor.
Aslıhan Koçer, “Keşke yeniden”le çocukluğunu özlüyor. Esra Abaoğlu “Bir El-Kaide Kaçkınının Namaz Kılma Serencamları” yazısıyla sosyal yaşam alanlarındaki mescitsizliğe savaş açıyor. F. Betül Yıldız, heyecan dolu, tarih kokulu bir yazı kaleme alıyor: “Yeni Yetmelere Dedelerinden Hatıra: ASKERİ DERBELER”. Esma Uygun, “Yaşamın sanat yönü”ne şaşırıyor. İmran Biçer, “Uyarsız Uyarlama Diziler”le RTÜK’e ders veriyor.
Uzun lafın kısası, 2025 yılının İlkbahar mevsimde, yayın hayatına “merhaba” diyen AYAZ; bir yılı geride bırakmanın huzuruyla ve olgunluğuyla karşında, peki ya sen neredesin okur?