SanatLog.com 1 Yaşında!

11 Kasım 2024 Yazan: admin  
Kategori: Manşet, Sanat

’un Kısa Tarihi

Nasıl Kuruldu?

Geçen sene bu zamanlar aldığım bir mail ile başladı her şey… Limk sitelerinin mucidi (TRT Radyo’daki röportajda da böyle söylemiştim değil mi?) Özer “Wrzl” Dölekoğlu idi mailin öbür ucundaki kişi. Aşağı yukarı iki yıldır, sinefil78.blogcu.com adresinde, Klasik & Kült Filmler üzerine sinema incelemeleri yazıyordum arkadaşlarımla birlikte ve kendisi orijinal bir iş olduğunu ve ilgilendiğini belirtti. Bu şu demek oluyordu: Yazar arkadaşlarım ile birlikte Limk sitelerine katılmamı öneriyor, her türlü teknik desteği de sağlayacağı sözünü veriyordu. Açıkçası çok mantıklı bir öneri idi bu ve hemen kabul ettim. İlk başta salt kült klasikleri yazmaya devam edip etmeyeceğimizi sordu; yoksa üzerine genel bir site mi olmalıydık? İkinci şık daha cazip görünüyordu. Hemen karara vardık ve sitenin adını belirlemeye geldi sıra. “” ismi de Özer’in önerisidir; doğrusu oldukça hoş bir isim. :)

Bu doğrultuda, yaklaşık iki hafta içerisinde sistemi kurdu Özer. Oldukça hoş bir tema ayarladı ve gerekli eklentileri montajlayıp her şeyi rayına soktu. Bana düşen ise yepyeni bir yazar topluluğu oluşturmak ve yeni yazarlar bulmaktı. Kolları sıvadığımı çok iyi anımsıyorum. :)

kurulalı 6 ay bile olmamıştı ki haftada ortalama 7000 ziyaretçisi ile hızla gelişti ve olgunlaştı. Hemen o tarihlerde de 2009 Blog Ödülleri’nde, - kategorisinde Türkiye 3. olduk. Artık düzenli okuyucusu olan bir sitesiydik, uzatmaya gerek yok… Yanı sıra Blogküme’nin teklifini de onayladık.

1 yıl içerisinde kadrosunu sürekli yeniledi; bu, esasen belirli ve sürekli kemikleşmiş bir yazar kadrosu olmadığını gösterir. Farklı dönemlerde farklı yazarlarca katkıda bulunulan bir sitesiyiz, hepsi bu.

Ama özellikle teşekkür etmemiz gereken kişiler var:

Özer “Wrzl” Dölekoğlu İlk başta teşekkürü hak eden kişidir, emekleri ortada. Sanata ve bizlere desteği için çok çok teşekkürler. Sağolsun…

Wherearethevelvetssinefil78.blogcu.com’da birlikteydik, halen de birlikteyiz. Entelektüel yazıları ’un en çok okunan yazıları arasındadır. Teşekkür ediyorum O’na…

Melike Karagül… Artık yazamasa da çeşitli oluşumlarda siteyi sahiplenmiş ve tanıtımını yapmıştır. Sevgilerimi yolluyorum. Varolsun…

Kusagami… Çekik gözlü olmayan samuraydır. Sinemayı çok seven, nitelikli yazıları ile hep yanımızda olacak olan kişidir. Uzakdoğu arşivi övülesidir. Candır…

Calderon de la barca… Avrupa sinemasına hakim bir klasikseverdir. Zaman bulup fazla yazamasa da birikimi geniştir. Criterion delisidir. Dostumuzdur…

Operadaki Sessizlik için çeviri yapacaktı sözde, hiç vakti olmadı; fakat her zaman her konuda yardımı oldu. Halen bazı konularda danışıyorum kendisine. O şimdi asker…

Utku Atalay… Yaratıcı çalışmaları ile ’u renklendirmiştir. İleride daha çok katkısı olacak. Sağolsun…

Gamze Kuzu… Coşkulu ve güzel edebiyat yazıları ile aramızda. İngiliz edebiyatı okuyor şu an. Yine kayıplarda…

Emin Saydut… Yeni yazarlarımızdan. İlgi çekici, kışkırtıcı metinler kaleme alıyor. Uzun soluklu aramızda görmek istediğimiz kişidir…

Zekeriya S. Şen… Yeni kalemlerden. “World Music” uzmanı kısaca. ’a çok katkısı var. O da uzun süre aramızda olmasını istediğimiz bir yazardır.

Moderatörler: Persona ve Azaplanca’daki yorumları modere eden bu iki dost, hep yanımızda. Ayrı ayrı teşekkür ediyorum…

Diğer konuk-yazarlarımıza da teşekkürü bir borç bilirim. Hepsine selamlarımı, sevgilerimi iletiyorum. Yazmasalar da birçoğunun ’u takip ettiğini adım gibi biliyorum. Arada ortaya çıkıyorlar zaten… ;) Sanal ortamda her vakit sağlıklı bir iletişim kurulamadığı için bazı yazarlarla görüşemiyorsak da sorun değil, yazı ve ortak bir paydadır ne de olsa. ;)

Siz okuyuculara (’a link veren site/blog sahiplerine de) ayrıca teşekkür ediyorum. Biliyorum, yorum yazmıyor, okuyup kaçıyorsunuz; ama ziyanı yok. ;) Sizleri seviyoruz… “Tek teselli yazı” demişti Orhan Pamuk “Kara ” romanında. Bizim için tek teselli önce yazı, sonra okuyucudur mamafih…

Son bir söz: .com yeni yazarlarla, röportajlarla, özgün yazı ve haberleri ile yoluna devam edecek…

Sayfaları:

SanatLog “Facebook Hayran” Sayfası

SanatLog “Facebook Grup” Sayfası

SanatLog “Blogküme” Sayfası

SanatLog “Bloxoo” Sayfası

SanatLog “Siteler Hakkında” Sayfası

SanatLog “Blogged” Sayfası

İletişim:

info@sanatlog.com

sinefil78@gmail.com

hakan@.com

Yazan: ()

hakan@.com

Pemra Yüce’nin Küçük Fotoğrafçılar’ı

Küçük çılar - Pemra Yüce

Dünyasına Bir Yolculuk

hayatımızın bir parçası, ama ı yeterince tanıyor ya da çekmeyi biliyor muyuz? “Küçük çılar”, öncelikle çocuklarımıza ı daha çok tanıtmak, onların fotoğrafla ilgili sorularına yanıtlar vermek ve çekme becerilerini geliştirmek için yazıldı. İçinde neler mi var?

* ne demek?
*Siz hiç 3 metre boyunda bir makinesi gördünüz mü?
*Film kullanan makineler tarih mi oldu? Dijital makinelerle çekmek daha mı iyi? Hangisini tercih edelim?
*Bir fotoğrafa baktığımızda, bize “Ne kadar güzel bir !” dedirten şey nedir?
* çekmek ne kadar eğlenceli?
*Sevdiklerinizin “en güzel” fotoğraflarını siz çekmek ister misiniz?

Daha da fazlası için, “Küçük çılar Kulübü”ne katılmaya ne dersiniz!

……….

Pemra Yüce, Mimar Sinan Üniversitesi Bölümü’nü bitirdi. Ardından aynı bölümde yüksek lisans öğrenimi gördü. 2 kişisel sergi açtı. Reklam ve Tanıtım çılığı konusunda, eşiyle birlikte kendi stüdyolarını kurup adını da “ops!” koydu! Çocukları Ege ve Eda’nın aileye katılmasıyla birlikte bebek, doğum ve aile fotoğrafları çekmeye başladı. Çocuklarla çekmeyi, onlara ı öğretmeyi o kadar çok sevdi ki, bu kitabı tüm küçük çılar için yazdı! Şimdi de www.kucukfotografcilar.com sitesinde, onları bekliyor!

……….

Teknik bilgiler…

Yayın Yönetmeni: Asya Çağlar / Yayın Koordinatörü: Mustafa Öztürk
Editörler: Muzaffer Samur Kapak ve Sayfa Tasarımı: Neşecan Gündüz
Türü: Çocuklar için Kitaplığı
Ebat: 20 X 20 cm / İç kağıt: 115 gr. mat kuşe / Kapak: 210 gr A. Bristol, parlak selefon 4 renk, 96 sayfa
Yayın tarihi: 1 Nisan 2024
ISBN – Barkod: 978-9944-343-76-3 Fiyat: 13 YTL

Haberi Giren: azaplanca