Anasayfa / Edebiyat / Şiir / Mavi Yeşil’in 72. Sayısı Çıktı…

Mavi Yeşil’in 72. Sayısı Çıktı…

MAVİ YEŞİL’İN 2024’İN SON SAYISI OLAN 72. SAYISI ÇIKTI..!

Rize’de yayımlanan bir dergisi, on ikinci yılını tamamladı. Kasım-Aralık 2024 tarihli 72.sayısıyla on iki yılını tamamlayan Mavi Yeşil dergisi yeni bir yıla başlayacak. Her yeni sayısına, küçük de olsa bir güzellik ekleyerek yayımlanmak bu derginin önemli bir ilkesiydi. Yetmiş iki sayılık dergiyi takip etmiş olanlar, derginin bu yöndeki gelişim çizgisini görmüşlerdir. Yayım dünyasıyla ve özellikle de sanat- dergileriyle az çok ilgilenen bir kimse, on iki yıllık sürede aralıksız yayımlanan yetmiş iki sayının ne anlama geldiğini kolaylıkla anlayabilir. Üstelik bu dergi bir Anadolu şehrinde, Rize’de yayımlanıyor ve bu ülkenin ne çok şehrine de düzenli olarak ulaştırılıyor. Mavi Yeşil dergisi , sanat ve seven okuryazarların dergisidir; dergiyi de bu günlere onlar getirmiştir. Balkondan selamlamak yerine, dergiyle aynı yolda yürümenin çilesine katlanıp Mavi Yeşil dergisiyle adımlayanlara teşekkürler…

2011 yılının son sayısında yeni isimlerle ve yine zengin bir içerikle okur karşısına çıkmak bu derginin mutluluğu. Kerem Can Oğuz, Ömer Eski, İsmail Delihasan, Yavuz Korkmaz, Suphi Hakan Uzunca, Said Öndegelen, Nuray Alper, Yunus Emre Ayvaz ve Mert Öztürk, bu sayının şairleri. Mavi Yeşil okurları Yunus Emre Ayvaz ile Ömer Eski adını görmüştür; diğerleri yeni kalemler. Yeni yazarlarımızın bundan böyle de bu dergide yazmalarını bekliyoruz. Ömer Kalafatçı, Ayşegül Özalp, Davut Bayraklı ve Ecrin Kara, yazılarıyla; Erhan Tuncer ve Kadri Raşit Akdeniz ise öyküleriyle bu sayıda. Hakan Bilge, sinema yazılarını; Esra Polat da roman incelemelerini sürdürüyor. Kübra Aslan, geçmişe dönerek “nefes almak” şairini fotoğraflarla anlattı. Uzun bir aradan sonra yazan Hasan Öztürk, “sanat” eseriyle “para” ilişkisini iki örnek metinde gösterdi; Kaan Arslanoğlu’nun, yeni romanı Reenkarnasyon Kulübü için yazdığı “şikâyetname”yi okuyanlar sanat ve para ilişkisine yeni bir gözle bakabilirler. Bu kez Mustafa Kutlu’nun Sır kitabı üzerine yazan İlker Aslan, edebiyat eserlerini okuma biçimlerimize ışık tutmaya devam ediyor.  Yeni yılda “yeni yüzlü” bir Mavi Yeşil dergisinde görüşmek dileğiyle…

İçindekiler: 

Kutulu Şiir/K.C.OĞUZ…..1

Oldu mu Hiç/Ö.ESKİ…..3

Neden Uzak Plüton/İ.DELİHASAN…..4

Şeyh Galib’e/Y.KORKMAZ…..4

Andromedanın Zincirli Saatleri/S.H.UZUNCA…..4

Yuva/S.ÖNDEGELEN…..4

Müstakbel Ölüm/N.ALPER…..4

Edebiyatta Marka ve Yazarın Benliği Sorunu/H.ÖZTÜRK…..5

Yer Demir Gök Bakır’ın Çocukları ve Yetişkinleri/E.POLAT…..7  

Amerikan Sinemasının İdeolojik Aygıtları/H.BİLGE…..8

Fotoğraflardaki Ziya Osman Saba/K.ASLAN…..9

Bir Garip Gurbet/A.ÖZALP…..12

Mustafa Kutlu’nun Sır’rında Dünyalık Meselesi/İ.ASLAN…..13

Aşkın Sosyolojisi/D.BAYRAKLI…..17

Suya Atılan Kurbağa/Ö.KALAFATÇI…..18

İzleyen/E.TUNCER…..19

Sözden Azade/K.R.AKDENİZ…..21

Yazıyorum Öyleyse Ben de Varım/E.KARA…..22

Aşk Olsun/Y.E.AYVAZ…..23

(H)arf Düşmesi/M.ÖZTÜRK…..23  

sanatlog.com

Hakkında Editör

Bu yazıya da bakabilirsiniz.

sanatlog-edebiyat

Çıplaklığın Çevirisi, Dillerin Dilsizliği

“Hiçbir gerçek sanat yapıtı, anlamı ile güzelliğini çırılçıplak ortaya sermez.” Akşit Göktürk’ün “Çeviri: Dillerin Dili” ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir