Bihrat Mavitan Kişisel Sergisi

Kasım 8, 2024 by admin  
Filed under Heykel Sanatı, Sanat, Sanatsal Etkinlikler

12 Kasım - 12 Aralık tarihleri arasında Bihrat Mavitan’ın “Rüya Görmek, Rüyada (?) Görmek” isimli resim-heykel sergisini açıyor…

DUVARA ASILAN HEYKELLER

Akademi heykel bölümü mezunu olan Mavitan, sanatla, ailesi sayesinde erken yaşlarda tanışmış bir çı. Girit kökenli olan Mavitan’ın İzmir’de yaşayan ailesi ona müzikle, resimle, konserlerle renklenip şenlenen bir yaşam olanağı sunmuş. Çocukluğunun geçtiği Karşıyaka’da Rum kültürüyle iç içe olmuş. Mavitan, bugünkü estetiğinin bu karşılaşmalardan beslenip şekillendiğini düşünüyor.

Tarzın önemine hararetle inanan Mavitan, bunun çının kendisine verdiği ödül olduğunu düşünüyor: “Benim peşinden koştuğum en önemli değer; tarz, üslup ya da imzadır. Benim eserimi gören birisi: ‘Bu Bihrat Mavitan’ın eseri’ diyebilir.”

“Heykel henüz insanların hayatına girmedi.” diyen çı, toplumun heykele ilgili olması için heykeltıraşın topluma heykeli anlatması, toplumu eğitmesi gerektiğini düşünüyor.

Heykeltıraşı biraz ressam, biraz mimar olan ve rüyayı üç boyutlu görebilen çı olarak tanımlıyor ve düşünüyor.

“Heykeltıraşın her şeyden az da olsa bilgi sahibi olması gerekir.” diyor ve ekliyor: “Böylece bir ürün ortaya çıkar. Heykelin küçük ya da büyük olması önemli değildir. Doğruları değişmez. Heykel yapmanın birçok şekli var.

“Her şeyin resmi yapılabilir, resmi yapılabilen her şeyin de heykeli yapılabilir. Resmi yapılmayacak şey yoktur ve eğer resmini yaptıysanız heykelini de yapabilirsiniz.” diyor.

Arnavutköy Dere Sok.

No:3

Arnavutköy,

Beşiktaş/İstanbul

Tel: 212.263 74 81

selvincg@gmail.com

www.galeriselvin.com

, Pazar ve Pazartesi günleri hariç 11:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

SanatLog.com