Zekeriyaköy’de Sanatçı Etkinlikleri

Zekeriyaköy’de ”yeni” birşeyler oluyor. Geçen Eylül ayında Açık Atölye etkinliği düzenleyerek hem ortak bir sergiye imza atıp hem de şahsi atölyelerini sanatseverlerin ziyaretine açan çok sayıda Zekeriyaköy’lü çı, şimdi de yılbaşına özel özgün tasarımlar hazırladı.

11-31 Aralık tarihleri arasında sergi ve satışa sunulacak eserler arasında , , seramik, keçe, cam, fotoğraf, takı gibi farklı dallarından örnekler olacak.

Açılışa yine Zekeriyaköy sakini müzisyenler küçük bir konserle katkı verecekler.

Yer: Design of Tasarım Proje Danışmanlık

Kapalı çarşı No: 25 (Migros üstü avlu) Zekeriyaköy- Sarıyer

Tarih: 11 – 31 Aralık Kasım 2025

Açılış: 11 Aralık 2025 Cumartesi, 16:00 – 19:00

Bilgi İçin:

Oya Çavdar: 0 542 417 37 69

Serap Alıcıoğlu Akışık: 0 533 335 66 80

sanatlog.com

Yasakmeyve 47: Şair ve Saati

Aralık 2, 2025 by admin  
Filed under Dergi & Fanzin, Duyurular, Edebiyat, Sanat, Siir

Yasakmeyve, şairin saatle ilişkisini irdeliyor bu sayısında. Saatin, hem zamanı gösteren bir nesne olarak, hem de bir aksesuar olarak şairlerin yaşamlarındaki ve şiirlerindeki yerini, Melike Belkıs Aydın’ın hazırladığı dosyada Bâki Asiltürk, Güven Turan, Enver Ercan, Semih Çelenk, Şeref Bilsel, Mustafa Erdem Özler, Nilay Özer, Eren Aysan ve Şükran Belen yazdı. Türkân Yeşilyurt da, Sedat Ümran’ın şiirlerindeki saatleri gösteren incelemesiyle yer aldı dergide.

“Şair ve Okuru” sayfalarının bu sayıdaki konuğu ise Ömer Erdem. “Benim hikâyemin resmi, seyahat eden bir çocuktur” diyen Ömer Erdem ile, Betül Dünder, Emel İrtem, Gonca Özmen, Atakan Yavuz, Bünyamin K. ve Gökhan Arslan konuştu. Ayrıca Şeref Bilsel, “Ömer Erdem Şiirinin Davranış Rejimi”ni yazarak, söyleşide konuşulanları başka bir boyuta taşıdı.

Sabit Kemal Bayıldıran, ımızda Şiirler Sözlüğü” köşesinde bu defa Dağlarca’nın “Türk Olmak” şiirini mercek altına alarak Türk kimliğinin tanımındaki gelgitlerin şiirimize nasıl yansıdığını araştırdı. Nilhan Fidan, Ginsberg’in sinemaya aktarılan ünlü şiiri “Uluma”ya daha yakından bakmak için, yönetmenleriyle yapılan söyleşiyi çevirerek, filmin ve kitabın buluşmasının hikâyesini yazdı. Veysi Erdoğan Birhan Keskin’in “Son Kazı” kitabını, Mete Özel “Anya” adlı köşesinde kanayan dillerin ölme ihtimalini, Fırat Demir Simon Armitage’i ve şairin mekânla ilişkisini, Tozan Alkan Taipei seyahatini, Ezgi Ceylan tanık olduğu “şiir bombardımanı”nı yazdı. Tahir Abacı ve Ramis Dara şiir kitapları arasındaki yolculuklarını sürdürürken, Ilgın Yıldız “Şiirin Parmak İzleri”ni tespit etmeye devam etti.

Bu sayının şairleri, Müslim Çelik, Arife Kalender, Tezer Cem, Mahir Karayazı, Mustafa Ergin Kılıç, Sine Ergün, Didem Gülçin Erdem, Elâ Atakan…

Yasakmeyve 47 / İçindekiler:

Şair ve Okurları: Ömer Erdem / Betül Dünder, Emel İrtem, Gonca Özmen, Atakan Yavuz, Gökhan Arslan, Bünyamin K.

Ömer Erdem Şiirinin Davranış Rejimi Üzerine: Şeref Bilsel

Şiirler: Müslim Çelik, Arife Kalender, Tezer Cem, Mahir Karayazı, Mustafa Ergin Kılıç, Sine Ergün, Didem Gülçin Erdem, Elâ Atakan

Şiirin Uzun Tarihi: Dünyanın En Eski Aşk Şiiri

Dosya / Şair ve Saati: Bâki Asiltürk, Güven Turan, Enver Ercan, Semih Çelenk, Şeref Bilsel, Mustafa Erdem Özler, Nilay Özer, Eren Aysan, Şükran Belen,

Sedat Ümran’ın Şiirindeki Saatler: Türkân Yeşilyurt

Şiirin Uzun Tarihi: Şairler Hücresi Kimi Öldürecekti?

ımızda Şiirler Sözlüğü: Sabit Kemal Bayıldıran

Şiirin Uzun Tarihi: Fazıl Hüsnü Dağlarca

Dünya Hapishanesinde Onu, Doğayı ve Başkasını Giyinmek: Veysi Erdoğan

Anya: Mete Özel

Kara Parçaları: Fırat Demir

Şiirin Uzun Tarihi: Taipei Notları / Tozan Alkan

Ginsberg’in “Uluma”sı Film Olunca: Nilhan Fidan (D. A. Powell, Rob Epstein, Jeffrey Friedman)

Şiir Kitapları Sözlüğü-34: Tahir Abacı

Hayatı Şiirleştiren Kitaplardan: Ramis Dara

Vaat Edilmiş Sayfalar: Ayşegül Anakin, Arda Yılmaz

Yeni Yayınlar

Şiirin Parmak İzleri: Ilgın Yıldız

Şiirin Uzun Tarihi: Şiir Bombardımanı / Ezgi Ceylan

Şiirin Uzun Tarihi: Bizans’tan Günümüze İstanbul Şiirleri

Şiyir Sevişgenleri: Metin Üstündağ

sanatlog.com