Koleksiyonerim Eylül Ayı Konsepti “Osmanlı”

Eylül 7, 2024 by admin  
Filed under Duyurular, El Sanatları, Sanat

Koleksiyonerim.com’da Eylül Ayında Osmanlı ı İle Büyüleneceksiniz…

Koleksiyonerlerin buluşma noktası Koleksiyonerim.com, Eylül ayı konsepti ile tutkunlarını nadir rastlanan Osmanlı eserleri ile buluşturuyor. Asar’ı Atika Müzayede desteği ile hazırlanan, koleksiyonerim.com Eylül ayı konseptinde yer alan eserlerin büyük çoğunluğu daha önce müzayedelerde sergilenmiş olan eserlerden oluşuyor.

Özellikle koleksiyonerlerin oldukça ilgisini çeken ve nadir rastlanan birçok eseri barındıran Eylül ayı konseptinde, Kütahya ve Çanakkale eserleri, Cüz ve Para keseleri, Biblolar, Osmanlı El Yapımı Saat gibi son derece nadir rastlanabilen eserler yer alıyor.

Bu nadide Osmanlı eserleri Eylül ayında sadece koleksiyonerim.com’da…

Koleksiyonerim.com’da neler var?

“Bir yapıyorsanız, içindeki her parçanın çok değerli olması gerekmez. yapmanın zevki, sadece sevdiğiniz için alabilme özgürlüğüdür.” felsefesi ve “Geleceğe bugünden miras bırak” sloganıyla yola çıkan www.koleksiyonerim.com, Türkiye’de yapma alışkanlığını ve bilinçli koleksiyonerler sayısını arttırmayı amaçlıyor.

Koleksiyonerim.com’u takip ederek, merakınızı bir müzeye dönüştürme şansı yakalayın. Evinizin ihtiyaçlarını geleceğe miras bırakarak dekore etmek için ister Koleksiyonerim.com’un danışmanlık hizmetinden yararlanın, ister eğitim alarak sahibi olduğunuz ya da olacağınız koleksiyonun parçalarını tanıyın.

Sitede, koleksiyoner albümü oluşturma, koleksiyonerlere yönelik eğitimler, tamir ve restorasyon hizmeti gibi hizmetlerin yanı sıra üzerine yapılan röportajları okuyarak, koleksiyonunuz ile ilgili ipuçlarına sahip olun.

sanatlog.com

Efsane İstanbul Sergisi Uzatıldı

Eylül 7, 2024 by admin  
Filed under Duyurular, Sanat, Sanatsal Etkinlikler

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) ev sahipliği yaptığı “Efsane İstanbul: Bizantion’dan İstanbul’a - Bir Başkentin 8000 Yılı” sergisi, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 26 Eylül 2024 tarihine kadar uzatıldı. İstanbul 2024 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın işbirliği ve Sabancı Holding’in sponsorluğunda gerçekleştirilen sergi, ziyarete açıldığı 5 Haziran tarihinden bu yana, yerli ve yabancı sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Salı, perşembe, cuma ve pazar günleri 10:00-18:00 saatleri arasında gezilebilen sergi; çarşamba ve cumartesi günleri ise 22:00’ye kadar ziyaret edilebiliyor.

Serginin ünlü konukları arasında Rusya Federasyonu’nun eski başbakanı Yevgeny Primakov, ABD’nin eski dışişleri bakanı Madeleine Albright, ABD’li ünlü televizyon yapımcısı spiker ve yazar Martha Stewart, ünlü mimar Zaha Hadid, Nobel ödüllü edebiyatçı Sir V.S. Naipaul, yönetmen Stephen Frears da yer aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, “Sergi ve geniş kapsamlı kataloğu, İstanbul’un 8000 yıl önceye uzanan tarihini ve farklı kültürlerin karışımından doğan kozmopolit kimliğini gözler önüne sermesi açısından büyük önem taşıyor. Dünyanın önde gelen müzeleri ile Türkiye’deki müzeler ve özel koleksiyonlardan seçilen benzersiz eserler, dünyaca ünlü Çek Mimar Boris Micka’nın tasarladığı sergilemeyle ilk kez bir arada sunuluyor. Sergi ayrıca, kentin görkemli tarihini ve kültürel mozaiğini tanıtarak, İstanbullulara nasıl bir kültürel zenginlik içinde yaşadıklarını gösteriyor. Dünyanın saygın müzelerinin yöneticileri ile akademisyenlerden oluşan SSM Uluslararası Danışma Kurulu üyeleri, Haziran ayında yapılan senelik toplantıda, serginin uzatılması yönünde görüş bildirmişti. Bu nedenle, gelen talepleri de göz önünde bulundurarak, serginin süresini 26 Eylül’e kadar uzatmaya karar verdik.” dedi.

sanatlog.com