Frida Kahlo: Bir Yaşamın Portresi

1 Comment

Söyleşi / Salomon Grimberg
Frida Kahlo Bir Yaşamın Portresi

22 Ocak
Cumartesi
14:30

“Frida Kahlo, Bir Yaşamın Portresi” başlıklı konuşmada, Salomon Grimberg, Frida Kahlo’nun farklı yapıtları üzerinden, doğumundan ölümüne kadar olan süreci, kişisel ikonografisini belirleyen temel unsurları, sanatçının etkileyici yaşamının merak uyandıran noktalarını tartışacak.

Eleştirmen ve psikolog Salomon Grimberg’in Meksika sanatı ve Frida Kahlo üzerine pek çok yayını bulunuyor. Kahlo’nun yapıtlarındaki kişisel anlatımın psikolojik çözümlemeleri üzerine yaptığı çalışmalarıyla da tanınıyor.

Pera Müzesi

İletişim
Meşrutiyet Caddesi No.65 34443
Tepebaşı - Beyoğlu / İstanbul
Tel : 0 212 334 99 00
Faks : 0 212 245 95 11
www.peramuzesi.org.tr
info@peramuzesi.org.tr

Ziyaret saatleri
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Pazar 12.00 - 18.00
(Müze Pazartesi günleri kapalıdır.)

SanatLog Haber

sanatlog.com

“TiLT” 10 Ocak’ta Talimhane Tiyatrosu’nda…

“Bir yerlerde araba çarpabilir veya banyoda ayağı kayıp düşer ve ölür… Çok içtiği bir gün uyur ve uyanamaz…

Ama bu, bu aklına gelmiyor.”

Volt Tiyatrosu, Lush otel işbirliğiyle, TİLT adlı oyunu Talimhane Tiyatrosu’nda Ocak ayı itibariyle sahneye koyuyor…

VOLT; bağımsız tiyatro oyuncuları, yazar ve yönetmenlerden oluşan bir tiyatro girişimidir.

Ödüllü yazar ’ın yazdığı ve yönetmen/oyuncu Aslıhan Erguvan’ın yönettiği TİLT’te Şerif Sezer, Levent Can, Mine Tugay, Sezgi Mengi, İpek Türktan, Ushan Çakır, Cem Bayurgil, Murat Garibağaoğlu, oynuyor.

Provaları Ekim ayında başlayan oyun, 10 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 20:30”da premier yapıyor. Lush Hotel‘in desteğiyle gerçekleşecek oyunun 17 Ocak/24 Ocak/31 Ocak biletleri Talimhane Tiyatrosu’nda ve Biletix’de satışa çıktı.

Beş ayrı hikayeden oluşan oyun; şehir hayatının kaotik hızı, ölümle yaşam arasında sıkışmış gerçekliklerimiz, o kadar içimizde olmasına rağmen o kadar dışımızda kalan başkalarının hayatını konu alır. Oyunda genel tema; toplumsal yaşamda yalıtılmış ve yalnızlaştırılmış bireylerin sistem karşısında yaşadıkları güvensizlik, çaresizlik, amaçsızlık ve güçsüzlüktür.

Birinci Bölüm’de; Han (Levent Can) kapitalist sistemin sağladığı tüm ayrıcalık ve konfordan yararlanmaktadır. Monoloğu yaşadığı ayrıcalığı ve sonuçlarını sorgular.

İkinci Bölüm’de;  her savaşla kariyerinde biraz daha yükselmiş haber spikeri (İpek Türktan) sunduğu haberlerden birini bizzat tecrübe etmiştir. Yıllardır birlikte çalıştığı yönetmen (Ushan Çakır) bu haberi olduğu şekliyle değil, gerektiği şekilde sunmasını ister.

Üçüncü Bölüm’de; biri Arap (Cem Bayurgil) diğeri Amerikalı(Sezgi Mengi) iki çocuk online Playstation’da savaş oyunu oynamaktadır. Bu iki çocuk sürekli ölmek, öldürmek ve savaştan bahseder.

Dördüncü Bölüm’de; İkinci Dünya savaşı sırasında annesinin yanlış ilaç kullanımı sonucu kolsuz kalmış kız (Mine Tugay) sevgilisinden(Murat Garibağaoğlu) kendisini öldürmesini ister. Sistem tarafından farklı bir şekilde sakat bırakılan sevgili, kızı öldürmek istemez.

Beşinci Bölüm’de; bir intihar bombacısının annesi (Şerif Sezer) kızının cesedini teslim almaya gider. Devlet memuru () bir an önce işini bitirmek istemektedir. Anne ise kızının “normal” biri olduğuna memuru ikna etmeye çalışır.

Bilgi için:

Elif Soykan - elifsoykan@gmail.com - 0532 748 8879

SanatLog Haber

sanatlog.com