“Gecenin Karanlığında Kahverengi Senfoni”

Nisan 11, 2024 by admin  
Filed under Duyurular, Resim, Sanat, Sanatsal Etkinlikler, Sergiler

Leave a Comment

Taşkın Esin’in“GECENİN KARANLIĞINDA KAHVERENGİ SENFONİ” başlıklı sergisi 28 Nisan - 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Piha Kollektif Sanat’ta izlenebilir…

GECENİN KARANLIĞINDA KAHVERENGİ SENFONİ

Zaman ve mekândan soyutlanmış figürleriyle geçmiş ve gelecek arasında sıkışıp kalmış insanın korkularını, kaygılarını, umut ve umutsuzluklarını ele alan Taşkın Esin’in resimlerinin en dikkate değer yanı hem estetik hem de düşünsel açıdan izleyiciyle etkileşim içinde olmasıdır. Bu etkileşim onun figürlerinin tuvalin dışında bir yerlerde var oldukları hissini vermesinden kaynaklanır. Sanki onun figürleri herhangi bir zaman kesitinde herhangi bir hikâyeden alınıp tuvalin içine hapsedilmiş gibidir. Ne başı vardır hikâyenin ne de sonu… Her şeye sonsuz bir belirsizlik hâkimdir. Tıpkı yaşamda olduğu gibi… Çünkü sanatçının amacı hikâye anlatmak değil hikâye yazdırmaktır.

Taşkın Esin’in çalışmalarının önemli bir özelliği de Diğer Taraf, Işık, Tanı, Cinayet adlı resimlerinde olduğu gibi gerilimin ön planda olmasıdır. Sanatçı bu gerilimi en üst düzeyde hissettirebilmek için tuvalini neredeyse tüm renklerden arındırarak kahverenginin hakimiyetine bırakır. Kimi çalışmalarında tek bir figüre yer vererek izleyicinin figür üzerinde odaklanmasını sağlayan Taşkın Esin, kimi çalışmalarında ise birçok figürü bir arada ve karmaşık bir biçimde kullanarak izleyicinin dikkatini hikâyeye yöneltse de bu çalışmaların ortak noktası tuvallerden yükselen notaların oluşturduğu senfonidir. (Şafak Güneş Gökduman)

Sanatçının Kısa Özgeçmişi

1978’de İstanbul’da doğan Taşkın Esin, bir yıl Feza Tolgay Özer atölyesine devam etmiş ve lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde tamamlamıştır. Digital art ve animasyon konularıyla ilgilenen, 1998- 2024 yılları arasında çeşitli projeleri sergilenen sanatçının resimleri 2024 yılında “Yargı Ve Hoşgörü” ve “”Cumhuriyet Sanatçıları” adlı sergilerde yer almıştır.

Taşkın Esin, born in 1978, attended to Tolgay Özer art course and then he received his graduate degree at Mimar Sinan Fine Arts University in Industrial Design. In his early career between 1998 – 2024 he mostly worked on various digital art and animation projects. In 2024 his paintings were exhibited at “Judgment and Tolerance” and “Artists of the Republic” exhibitions.

Caferağa Mah. Bademaltı Sok. 17/B Moda Kadıköy - İSTANBUL - 0216 337 15 13 - www.pihasanat.com

SanatLog Haber

sanatlog.com