12. Siemens Opera Yarışması İçin Geri Sayım Başladı!

Siemens’in 12 yıldır aralıksız bir şekilde düzenlediği, opera severlerin yakından takip ettiği Siemens Opera Yarışması’nın ön elemeleri 19-20-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Her yıl genç opera sanatçılarının kıyasıya rekabetine sahne olan ve dinleyiciler için bir müzik ziyafetine dönüşen yarışmayı kazananların açıklanacağı ödül töreni ve gala gecesi 22 Mayıs Cumartesi akşamı düzenlenecek.

Türkiye’de opera sanatının gelişmesine büyük katkıda bulunan ve bugüne kadar pek çok opera sanatçısının profesyonelliğe uzanan kariyerinde önemli bir mihenk taşı olan Siemens Opera Yarışması 12’nci yılında.

Ön elemeleri 19, 20 ve 21 Mayıs olmak üzere 3 gün boyunca sürecek olan yarışmanın heyecanla beklenen sonuçları, 22 Mayıs akşamı düzenlenecek olan galada açıklanacak.

12. Siemens Opera yarışmasının jürisinde Devlet Opera Balesi Başrejisörü Doç. Yekta Kara, Devlet Sanatçısı Mete Uğur, Dresden Operası Genel Sanat Yönetmeni Prof. Gerd Uecker, Karlsruhe Operası’ndan Achim Thorwald ve Erfurt Operası Genel Sanat Yönetmeni Guy Montavon yer alacak.

Yarışmanın birincisi Karlsruhe Operası’nda bir yıllık burs ve Goethe Institut Inter Nationes İstanbul’da 4 aylık Almanca bursu; ikincisi Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi’nde 6 haftalık yaz bursu ve Goethe Institut Inter Nationes İstanbul’da 2 aylık Almanca bursu; üçüncüsü ise 2024 euro para ödülü kazanacak.

SanatLog Haber

sanatlog.com