Red Hot Chili Peppers İlk Kez Türkiye’ye Geliyor

İLK KEZ İSTANBUL’DA…  

Pozitif Live tarafından düzenlenen, 8 Eylül Cumartesi akşamı Santral İstanbul’da müzikseverlerimuhteşem bir bekliyor. İstanbul’a ilk defa gelen Red Hot Chili Peppers, dünya çapında yaklaşık 60 farklı şehri kapsayan turnenin Türkiye ayağında İstanbullu müzikseverler ile buluşacak. 

Bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı konserlere bir yenisi ekleyen Pozitif,  farklı tarzları, eğlenceli sahne performansları, inanılmaz enerjileri ile tüm dünyada beğeni toplayan ve Türkiye’de büyük bir hayran kitlesi olan rock grubu Red Hot Chili Peppers’ı ağırlıyor! Yapılan araştırmalarda Türkiye’ye gelmesi istenen sanatçılar arasında birinci sırada yer alan Red Hot Chili Peppers, Santralistanbul’da bu konser için özel olarak hazırlanan sahnede, sürpriz şovları ve klasikleşmiş hitlerin yanı sıra yeni albümleriI’m With Youparçalarının da yer alacağı unutulmaz bir konsere imza atacak. 

Yedigrammy ödüllü ve multiplatinum sahibi Red Hot Chili Peppers tarihteki en başarılı rock gruplarının arasında gösteriliyor. Bugüne kadar 60 milyon üzerinde albüm satışına imza atan grup, en iyi rock albümü, en iyi rock sanatçısı, en iyi rock performansı gibi birçok dalda Grammy ödülü kazandı. Radyolarda en çok çalınan parçalar sıralamasında üst sıralarda yer alan grubun parçaları arka arkayatoplam81 hafta 1 numara kalmayı başardı. Son yıllarda en çok aranılan gruplar arasında da ilk sıralarda yer alması da bunun kanıtı! Rock, punk ve funk üçlemesinden oluşturdukları eşsiz sound ile kategorilerinden sıyrılmayı başaran grup, bu sound’un yanı sıra sahnede sergiledikleri sürpriz performanslarve etkileyici sahne kostümleriyle farklarını ortaya koymayı başarıyorlar.

 

1983 yılından beri Californication, Otherside, Scar Tissue, Under the Bridge gibi dünyada yankı uyandıran hitlerin sahibi olan grubun 8 Eylül’de İstanbul’da sahne alacağı Santral İstanbul konserinin biletleri çok yakındabiletix.com, tüm biletix gişelerinde ve Biletix i-phone uygulaması ile satışta olacak.

 Red Hot Chili Peppers Hakkında:

1983 yılında Los Angeles’da kurulan Amerikalı bir alternatif-rock grubu olan Red Hot Chili Peppers, tarzını genelde rock olarak tanımlansa da, funk, punk rock, hip hop ve psychedelic rock tarzlarını da müziklerinde bulmak mümkün. Grubun kurucu üyeleri arasında Anthony Kiedis (vokaller), Michael “Flea” Balzary (bas) ve baterist Chad Smith yer alıyor. Grup kurulduğundan beri çeşitli gitaristler gruba eşlik etti. Red Hot Chili Peppers’ın şu anki gitaristi ise gruba 2024’da katılan Josh Klinghoffer oldu.

Red Hot Chili Peppers, müzik hayatı boyunca 10 stüdyo albümü, 2 canlı album, 3 compilation albüm, bir EP, 2 box set, 4 video albüm, 43 single ve 44 müzik videosuna imza attı.

Red Hot Chili Peppers ilk üç albümlerini 1980’lerde yayınladılar. 1989 yılında yayınlanan 4.albümleri Mother’s Milk,  Billboard 200 listesinde 52.sıraya kadar yükseldi. İlk altın plaklarını, bu albümle kazandılar. 1991 yılında Rick Rubin prodüktörlüğünde Blood Sugar Sex Magik albümlerini yayınladıktan sonra birçok kitle tarafından tanınmaya başlandılar. Bu albümleri Amerika’da 7 milyon kopya, tüm dünya genelinde ise 13 milyon satış adedine ulaştı. Blood Sugar Sex Magik albümünde yer alan ”Give It Away” En İyi Hard Rock Parçası dalında Grammy kazandı. Grubun o dönemdeki çalışmaları alternatif rock’un yayılmasına büyük katkı sağladı.

 1995′de One Hot Minute adlı albüm tüm Dünya’da 5 milyon kopya satarak, 4 numaradan girdiği Amerika listelerinde 55 hafta boyunca yerini korudu.1999 yılında prodüktörlüğünü Rick Rubin’in yaptığı Californication albümü piyasaya çıktı. 

Grup 2024 yılında MTV Video Müzik Ödülleri’nde “Videoda Öncü Grup Ödülü”nü kazandı. 1999 yılında piyasaya çıkan 7.albümleri Californication’ı By the Way (2002) ve Stadium Arcadium (2006) izledi.  Californication müzik videosu “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Yönetmenliği” ödüllerini kazandı.

2004 yılında Red Hot Chili Peppers, “Live in Hyde Park” adlı ilk konser albümünü piyasaya sürdü. Albüm, Londra’daki Hyde Park’ta sahne aldıkları üç gecenin kayıtlarından oluşurken, grup bu konser dizisinden 17 milyon dolar kazanarak bir rekora imza atmayı başardı.

Grup 10. Albümleri I’m With You için stüdyoya Eylül 2024’da girdi. Bu albümün en önemli özelliklerinden biri gruba yeni katılan gitarist Josh Klinghoffer ile kayıt edilen ilk albüm olmasıydı. 26 Ağustos 2024’de piyasaya çıkan albüm, Amerika ve Kanada’da ikinci sıraya yerleşmeyi başardı. I’m With You, Grammy’de En İyi Rock albümüne aday gösterildi. Grup üyeleri,  14 Nisan 2024’de Rock and Roll Hall of Fame müzesine girmeye hak kazandı.

Can Göknil’in Yapıtları Viyana’daki Phantasten Museum’da

THE SOCIETY FOR ART OF IMAGINATION AT THE MUSEUM OF FANTASTIC ART, VIENNA
14 to 28 APRIL 2024 -
CAN GÖKNİL

Can Göknil’in Yapıtları Viyana’daki Phantasten Museum’da…

Yirmi iki ülkeden altmış bir sanatçı Viyana’nın tarihi saraylarından biri olan Palffy’de, 2024 yılında açılmış olan ve fantastik eserlerin sergilendiği bir müzede buluşuyor.

14 Nisan’da başlayacak olan etkinlikte ülkemizi ressam Can Göknil temsil ediyor. Muska ve tılsım konulu yapıtlarıyla hayal gücünü vurgulayan bu çok sesli sergiye konuk oluyor.

Amerikalı sanatçı Brigid Marlin’in 1993 de kurmuş olduğu The Society for Art of Imagination adlı organizasyon ile Fantastik Müze’nin kurucusu, yöneticisi ve küratör Gerhard Habarta tarafından gerçekleştirilen bu çok uluslu etkinlik 28 Nisan’a kadar izlenebilir. Tüm yapıtlar ve sergilenen eserleri içeren katalog sergi süresince satışa sunulacak.

Açılış günü olan 14 Nisan’da birinci uluslararası konferansta, konuk sanatçıların katılımıyla yeni etkinlik programının hazırlıklarına başlanacak.

Daha fazla bilgi için:

www.artofimagination.org

www.palais-palffy.at/

Beyoğlu Buluşmaları

155. Yılında Altıncı Daire-i Belediye’den Beyoğlu’na Bölgenin İdari ve Yerleşim Tarihi

İlber Ortaylı ve Sinan Genim
3 Nisan 2024 Salı, 18:30
 Pera Müzesi Oditoryumu

Altıncı Daire-i Belediye’nin 155. Yıldönümü dolayısıyla Pera Müzesi ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle 3 Nisan Salı günü saat 18:30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda mimar Dr. M. Sinan Genim ve Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın katılacağı “Altıncı Daire-i Belediye’den Beyoğlu’na Bölgenin İdari ve Yerleşim Tarihi” başlıklı bir panel düzenleniyor.

Panel’de, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve mimar Dr. M. Sinan Genim, Beyoğlu’ndan yola çıkarak fotoğraflarla İstanbul’un idari ve yerleşim tarihini anlatacaklar.

1857’de İstanbul on dört belediye dairesine bölünmüş, Beyoğlu ve Galata’dan oluşan Altıncı Daire ilk uygulamaların yapılacağı örnek belediye seçilmişti. Bölge, Avrupa’dan ithal mimarisi, belediye geleneğine alışkın zengin kozmopolit yapısıyla kentin kamu hizmetleriyle tanışacağı en ideal yerleşim alanıydı. Genellikle toplumun ileri gelen isimlerinden oluşan Beyoğlu’nun ilk belediye başkanları arasında ünlü ressam Osman Hamdi Bey de yer alıyordu ve bu görevi 1877’den Rus Harbi’nin sonuna, 1878 yılının başlarına kadar sürdürdü.

Etkinlik ücretsizdir.

İstanbul Edebiyatında Bir İstanbul Klasiği: Selim İleri

Arka Oda Toplantıları devam ediyor…

İstanbul Edebiyatında
Bir İstanbul Klasiği: Selim İleri

12 Nisan 2024 Perşembe, 18.30

Arka Oda Toplantıları İstanbul Edebiyatı dizisinde Haydar Ergülen bu kez bir İstanbul klasiğini, Selim İleri’yi ağırlıyor. Sohbet konusu Selim İleri’nin İstanbul’u…

Son kitabı Yaşadığım İstanbul ile Aydın Doğan Ödülü’nü kazanan İleri, adeta tek başına bir “İstanbul Edebiyatı” oluşturuyor. İstanbul üzerine 8 kitabı bulunan yazar, bir “İstanbul Klasiği” olarak adlandırılmayı da hak ediyor.

Bugünün İstanbulu’nda gökdelenler, “rezidans”lar arasında kendini bir “dinozor” olarak gördüğünü belirten İleri, kendi İstanbulu’nda, yazarları, kahvehaneleri, pastaneleri, mevsimleri, semtleri, sokakları, insanları, çiçekleri, filmleri, yemekleri, görgüsü ve incelikleriyle yaşadığı İstanbul’u anlatacak.

Etkinlik ücretsizdir.

Yılmaz Güney Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Nisan 5, 2024 by  
Filed under Sanat

Yılmaz Güney Kültür Ve Sanat Festivali Ödül Töreni Lütfü Kırdar Kongre Ve Sergi Sarayı’nda…

, 8 ile ve İstanbul’un 5 ilçesine yayılan yoğun etkinlik programından sonra ödül töreni ile kapanışa hazırlanıyor. 35 ülkeden toplamda 2024’e yakın eserin buluştuğu, film gösterimleri, paneller, Sinema Sohbetleri ve sergiler ile binlerce kişiyi buluşturan festivalin ödül töreni, aynı zamanda ’in doğum yıldönümünün de anılmasına vesile olacak.  

7 Nisan’da 18.30’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak olan ve sunuculuğunu Derya Durmaz ile Atilla Saral’ın yapacağı ödül töreninde, ve dans performanslarının yanı sıra ödül alan eserlerin de yer aldığı festival sergileri görülebilecek.  Yılmaz Güney’in mesai arkadaşları, sinema oyuncuları, yönetmenler, senaryo yazarları, edebiyat camiasından birçok isimin katılacağı tören, katılanları Yılmaz Güney’in Sürgün yıllarına doğru da yolculuğa çıkartacak…

Müzik performansları ile ,  Feryal Öney, Eylem Aktaş, Grup Munzur, , Ertan Tekin ve , dans performansları ile Çıplak Ayaklar Kumpanyası ödül törenine renk katacak…

2. YILMAZ GÜNEY KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ ÖDÜL TÖRENİ (GENEL AKIŞ)

I. BÖLÜM / 18.30

Müzik / Melike Demirağ

“Arkadaş” / Yılmaz Güney’in doğum günü anısına

Solist: Melike Demirağ / Keman: Attila Özdemiroğlu / Gitar: Öner Gerçek

Konuşma: Tertip Komitesi adına

Yılmaz Güney Şiir Ödülleri

Konuşma: Şiir Değerlendirme Kurulu adına

Ödüllerin takdimi ve konuşmalar

Müzik / Feryal Öney

Yılmaz Güney Öykü Ödülleri

Konuşma: Öykü Değerlendirme Kurulu adına

Ödüllerin takdimi ve konuşmalar

Müzik / Grup Munzur

Dans Performansı / Çıplak Ayaklar Kumpanyası 

ARA / 20.30

II. BÖLÜM / 21.00

Yılmaz Güney Karikatür Ödülleri

Konuşma: Karikatür Değerlendirme Kurulu adına

Ödüllerin takdimi ve konuşmalar

Müzik / Eylem Aktaş

Yılmaz Güney Fotoğraf Ödülleri

Konuşma: Fotoğraf Değerlendirme Kurulu adına

Ödüllerin takdimi ve konuşmalar

Müzik /Ertan Tekin

Dans Performansı / Çıplak Ayaklar Kumpanyası

Yılmaz Güney Sinema Ödülleri

Konuşma: Sinema Değerlendirme Kurulu adına

Ödüllerin takdimi

Müzik / Haluk Tolga İlhan

Müzik / Yaşar Kurt

Teşekkürler ve Kapanış

Sonraki Sayfa »