Koridor Kültür-Sanat-Edebiyat Dergisi’nin Ocak-Şubat Sayısı Çıktı
Koridor Dergisi Ali Apaydın’ın günümüz edebiyat ortamı hakkında kaleme aldığı “Edebiyatın Edebiyatsızlaştırılması” başlıklı yazıyla başlıyor. Bedriye Korkankorkmaz, Vecihi Timuroğlu’nun “İnançları Uğruna Öldürülenler” adlı kitabını inceliyor. M. Hikmet Lüleci’nin bu sayıdaki yazısı da Turgenyev’in “Babalar ve Oğullar”ı üzerine.
Erhan Şimşek ise “Selamsız Postdam” başlıklı yazısında yağmurlu bir gün Postdam’da Sabahattin Ali’nin izini sürüyor. Toprak Işık ve Seher Cesur Kılıçaslan’ın birlikte kaleme aldıkları yazıda da erkek dünyasında kadın algısı işleniyor.
Koridor Dergisinin bu sayıdaki tek ropörtajı ise; Bilkent Üniversitesinin geçtiğimiz günlerde düzenlediği Bilge Karasu sempozyumuna konuşmacı olarak katılan Aron Aji’nin Saliha Arseven ve Melih Mol’un sorularını yanıtladığı ropörtaj.
Bunların yanı sıra bu sayının diğer dikkat çeken yazıları; İlkay Aşık’ın Şeref Birsel’in “Mecnun Dalı” adlı kitabı hakkında yaptığı inceleme, Ahmet Sarı’nın sinemadan edebiyata uzanan geniş bir yelpazede incelediği Baba Modelini içeren “Deha Oluşturma Aygıtı Olarak Baba Modeli” başlıklı yazısı, Onur Avcı’nın Oğuz Atay’ın az bilinen bir romanı olan “Eylembilim” üzerine kaleme aldığı yazı, Sabahattin Ali portresiyle Irmak Unutmazbaş, Fringe adlı dizinin üretici güçler ve üretim ilişkileri bağlamında incelemesiyle Gürkan Abalı, Deniz Hasırcı ‘nın Montaigne hakkında kaleme aldığı “Montaigne’in Özgür Hayat Denemeleri” başlıklı yazısı, Murat Serdar Arslantürk ‘ün “Selam Dünyalı, Dost musunuz?” başlıklı denemesi, sinemada Mockumentary diye adlandırılan türe değinen Özgür İpek imzalı “Gerçeklik Algısı Sarsıntıda” başlıklı yazı, Elif Demirkaya ve Cihan Mürtezaoğlu tarafından kaleme alınan ve İngmar Bergman’ın Persona filminden bir sekansın analiz edildiği “Sessizlik Performansı Mümkün mü?” başlıklı yazı, Nihat Nuyan’ın Henry Miller’ın Rimbaud ya da Büyük isyan adlı eserini ele aldığı yazı.
Derginin bu sayıdaki, Bilkent Elit Çeviri Grubu’nun çevirdiği, Donald Barthelme imzalı “Kapitalizmin Yükselişi” ve Emine Geçgil’in Tomas Rivera’dan çevirdiği “Eva ve Daniel” adlı çeviri öykülerin dışında tek öyküsü ise Gülümser Heper’e ait. Bu sayının şiirleri ise; Erdinç Dinçer, Ecvet Emrah Göktaş, İlker Filiz, Melek Avcı, Mehmet Atakan Foça, Levent Sayım, Onur Albayrak, Gökhan Ertekin, Samet Şahin, Alp Arslan Akman, Pınar Kocabay, Kaan Koç, Oğuz Boyalı, İrfan Çınar, Ali Aydoğdu, H. Merve Tursun, Özcan Özgün ve Nihan Çalışkan imzalarını taşıyor.
İletişim
Dr.Levent Özbek
Dergi Editörü
koridordergi@yahoo.com
www.koridordergisi.com
Yorumlar
Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz...
Yorumunuzda avatar çıkması için gravatara üye olmalısınız!
Additional comments powered by BackType