“Güney Dergisi” Sorumlu Yazıişleri Müdürü Aziz Özer’e 1 yıl 6 Ay Hapis Cezası Verildi!

Nisan 2, 2024 by admin  
Filed under Dergi & Fanzin, Duyurular, Edebiyat, Karikatür, Sanat

Konuyla ilgili olarak ’nin basın açıklaması şöyle…

Basına ve Kamuoyuna Duyurulur:

Sorumlu Yazıişleri Müdürümüz Aziz Özer’e 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi!

’nde bir öykü ve bir karikatürü yayınladığı gerekçesiyle PKK propagandası yapmak suçlamasıyla Sorumlu Yazıişleri Müdürümüz Aziz Özer’e açılan dava 1yıl 6 ay hapis cezasıyla sonuçlandı.

Bilindiği gibi dergimizin 51.sayısında yayınlanan “İnanılmaz bir direnişin üç günlük hikayesi” (Yazar: Mehmet Söğüt) ve “Hakim” (Meray Ülgen) başlıklı kısa film öyküsüne önce 21.01.2010 tarihinde soruşturma açılmış ve sonrasında 11.05.2010′da, Mehmet Söğüt’ün “İnanılmaz bir direnişin üç günlük hikayesi” başlıklı öyküsünün yanı sıra bu kez Meray Ülgen’in “Hakim” başlıklı öyküsünde değil de onun aynı dergide yayınlanan “Niyazi Şehit” karikatüründe, terör örgütü PKK-KONGRA GEL’in propagandasının yapıldığı gerekçesiyle dergimizin sahibi ve sorumlu yazıişleri müdürü AZİZ ÖZER’e dava açılmıştı. Yine daha önce 53. sayıda yayınlanan, Ali Dağdeviren’in “Zindan (Kürt) Çocukları’nın Çocuk Hakları!” başlıklı bir yazı gerekçesiyle 53. sayının tamamının toplatılıp, el konulması ve dağıtımının yasaklanması kararı verilmiş ve uygulanmıştı.

7 Ekim’de görülen ilk duruşmada dava 31 Mart 2024’e ertelenmişti. 31 Mart’ta TC 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, mahkeme heyeti kararını verdi: PKK propagandası yapıldığı gerekçesiyle 1 yıl hapis cezası. Bu suç basın yoluyla işlendiğinden ceza yarısı oranında artırılarak 1 yıl 6 aya çıkarılmıştır. Daha önce de benzeri suçlamalarla ceza alındığı için TCK’nın 62. Maddesinden yararlandırılmamıştır.

Bu dava ve alınan karar bir kez daha, devletin yüce çıkarları adına özgür basının nasıl susturulmaya çalışıldığını, sadece bir dergide yayınlanan öykü ve karikatür nedeniyle birbuçuk yıl hapis cezası vererek, imajının zedelenmesini dahi göze aldığını, her türlü yöntemle halkların özgürlüğünü ve halkların kardeşliğini savunanların üzerine gittiğini açıkça ortaya koymuştur.

Güney Kültür Edebiyat Dergimiz bu konuda takibata uğrayan onlarca özgür basından biridir sadece. Egemenler saltanatlarını dikensiz gül bahçesinde sürdürebilmek için her türlü özgür sesi, düşünceyi boğmaya çalışıyorlar. Ama yıllardır dergimize verdikleri onlarca para, hapis ve kapatma/toplatma cezalarına rağmen susturamadıklarını kendileri de görmüşlerdir. Onun için bu cezalarının da boşuna olduğunu, gazetemizi susturamayacağını biliyorlardır.

Dergimizin en önemli yayın ilkelerinden biri taraflılığıdır; safının ezilenlerden, sömürülenlerden, işçi ve emekçilerden yana olduğunu açıkça ortaya koymasıdır. Ve bu, bu tür yıldırmalara rağmen ısrarla devam ettirilecektir.

Bütün dostlarımızı, okurlarımızı, işçileri ve emekçileri dergilerine sahip çıkmaya, dayanışmaya çağırıyoruz. Doğru saflarda birleşirsek yenemeyeceğimiz bir güç yoktur.

31 Mart 2024
Güney Kültür Edebiyat Derg
isi

SanatLog olarak Aziz Özer’in ve ’nın yanında olduğumuzu bildiririz…

SanatLog Haber

sanatlog.com

Reyhan Tezer Resim Sergisi

V Galerisi 8 Nisan 2024 Cuma günü Reyhan TEZER’in resim sergisi için kapılarını açıyor. Sergi 8 – 22 Nisan 2024 tarihleri arasında izlenebilir…

Reyhan Tezer; bir figürcü elbet ama alışılagelmiş sıradan bir figürcü değil. Elbet farkında o birebir fotoğraf misali figür çalışmaları artık yalnızca bir maharetten ibaret olduğunun. Oysa birşeyler vurgulamak, birşeyler söylemek istiyor. Dolayısıyla yetinmiyor öylesi işlerle; O bir dışavurumcu bu anlamda. Birşeylerin peşinde kuşkusuz, bunu araştırırken izleyicisini de katıyor eylemine. İstiyor ki çı, sanatsever aynı ruh beraberliğinde beraberce oluştursunlar o resimleri….Şimdi bir de bu gözle bakın o resimlere ve çısıyla bütünleşin. (Abdulkadir Günyaz)

SERGİ SÜRESİ
8 Nisan - 22 Nisan  2024
PAZAR GÜNLERİ HARİÇ HER GÜN
11.00 -19.00

EXHIBITION
8rd April - 22st March 2024
OPENING HOURS
MON - SAT 11 am - 7 pm

V
Büyükçiftlik Sokak. 16 A Nişantaşı
+90 212 231 58 80
http://www.vsanat.com

SanatLog Haber

sanatlog.com