Kadınlar Aşkı Anlattı: Ve Tanrı Aşkı Yarattı
“Tarih aşkından ölenler ile dolu” diyen 23 kadın, aşkı anlatan bir kitap hazırladılar…
Edebiyat ve Yazı Atölyesi etrafında toplanan profesyonel edebiyatçılar ile amatör ruhla ilk kez yazan kadınlar “Ya aşk olmasaydı nasıl olurduk?” söylemini de açmaya çalıştılar.
Özgün hikâyelerini kaleme alan kadınlar ortak kitaplarına ‘Ve Tanrı Aşkı Yarattı’ ismini verdiler.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Atölye Yönetmeni Dürsaliye Şahan; “Yazı atölyesinde bu kez aşkı ele alan denemeler yapalım istedik. Bize öğretilen basma kalıp aşktan biraz kaçınarak yazalım istedik. Ne kadar başardık tartışılır. Tek bir kitapla aşkın her yönünü anlatmak mümkün değil elbette. Ancak şunu söyleyebiliriz; konu aşk olunca ilk söz de kadına düşüyor.” dedi.
Dürsaliye Şahan’ın editi ile Layla Yayımlarından çıkan kitapta öyküsü bulunan yazarlar şöyle: Alev Öksüz Sağaltıcı, Ayda Bercis Kırbeci, Ayten Storry, Bircan Ünver, Dürsaliye Şahan, Esra Ünal, Fatma Çetin Kabadayı, Gülnaz Kavvas, Hatice Elveren Peköz, İkbal Kaynar, İlknur Bektaş, Leyla Fidanay, Necla Karataş, Nevra Çağlayan, Nurhan Sağlar, Oya Tekin, Sevim Bergin Salmanoğlu, Sevim Yunus Habip, Sibel Unur Özdemir, Süha Kıyak, Süreyya Köle, Şahnaz Yılmaz, Zeynep Alanç.
Kitaptan edinmek için:
www.yaziatolyesi.org
yazi.atolyesi@hotmail.com
SanatLog Haber
Sedef Özkan - Aynı Yaprakta Olmak
Sedef Özkan ‘ninnikâbusninni’den sonra ikinci öykü kitabında; farklı zamanlarda, farklı adreslerde dolaşıyor. Zamanlar, adresler, ‘ben’ler, evrende upuzun bir çığlıkta buluşuyor…
“Sakin ol biraz” diyor. “Bir şey düşünme, sakin ol, onlar istemedikçe bir yerde çalışamazsın, bunu biliyorsun, senin için bundan sonra planladıkları; ilaç deneği olman.” “Neden?” diyorum. “Ben çok iyiyim, hak etmiyorum tüm bunları.” “Genlerin” diyor. “Gen taraması sonuçların uygun değil. Ne kadar ilaç tedavisi görsen, takviye medikaller de kullanılsa uygun değilsin. Bugün olmasa yarın arıza vereceksin. Bu yüzden önlemlerini aldılar şimdiden. Büyükannenin arşivi için beni buldun. Senin pozisyonunda, statünde kim yapar bunu? Çılgınlık tek kelimeyle! Arşivi yakamadın, dönüşüm odacıklarına atmak aklına gelmedi! Etkinlik yaparım diye kılıf bile uydurdun. İşle süsleyerek, kendini ne güzel rahatlattın! Bana öyle bakma! Evet, bunları biliyorum çünkü seni hissedebiliyorum.”
“Sen yabanisin.” diyorum.
SEDEF ÖZKAN
1969 yılında Ankara’da doğdu. Ortaöğrenimini Ankara Deneme Lisesi’nde tamamladı. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü İngilizce hazırlık sınıfını okuduktan sonra, Ankara Üniversitesi D.T.C.F. Rus Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Aynı zamanda, D.T.C.F. Ümit Kara atölyesinde resim çalışmalarını sürdürdü. 1991 yılında Moskova Puşkin Enstitüsü’ne giderek Rusça öğrenimini tamamladı. 1997’de, Vakıfbank Feneryolu Sanat Galerisi’nde ilk kişisel resim sergisini açtı ve Ankara’da 3. Uluslararası Arts&Crafts fuarına katıldı. Moda Deniz Kulübü’ndeki karma sergilerde ve Barış Derneği’nin Dünya Barış Günü sebebiyle düzenlediği Barış Sergileri’nde yer aldı. Yaşasın Edebiyat dergisinde şiirleri yayımlandı. Hürriyet Gösteri dergisinin, ocak 2024 sayısında yayımlanan, 42 şairin oluşturduğu Binyıl Şiiri’nin bir parçası oldu. 2024 yılında ninnikâbusninni adlı ilk öykü kitabı çıktı. Kolektif kitaplar; Cunda Öyküleri, Olimpos Öyküleri ve 80’lerde Çocuk Olmak kitaplarında yer aldı. Gülsüz Sürgünler Şehri adında özel baskı bir şiir kitabı bulunuyor. Aynı Yaprakta Olmak adlı öykü kitabı 2024 kasım ayında yayımlandı. Çeşitli dergi ve internet sitelerinde yazmaya devam ediyor.
Adres: 2. Cadde 1/10 Kıvanç Apt. Bahçelievler – Ankara
Telefon: 0532 412 00 79 - 0312 215 78 65
SanatLog Haber