2012 Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması

Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması’na Başvurular Sürüyor…

1- Eser sahipleri yayımlanmamış ve ödül almamış 2′şer öykü ile katılacaklardır. (İsteyen tek öykü ile de katılabilir) Konu serbesttir.
2- Öyküler iki aralıklı olarak (bilgisayarda yazılmış) en az 2 en çok 10 sayfa olacaktır.
3- Öykülerin yazılı olduğu dosyanın sağ üst köşesine büyük harflerle rumuz yazılacaktır. Kesinlikle gerçek ad ve soyadı belirtilmeyecektir.
4- Katılımcılar öykülerini 4 kopya olarak gönderecekler ve gönderinin içine ayrı bir dosyada kısa özyaşamı, adresi ve telefon bilgilerini belirteceklerdir. Aksi durumda öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.
5- Değerlendirme 1., 2., 3. şeklinde olacak, ilk 10′a giren öyküler olarak yayımlanacaktır. Dereceye giren katılımcılar plaket ve seti ile ödüllendirileceklerdir.
6- 31.12.2011 son katılım tarihidir. Gecikmelerden ve kaybolmalardan düzenleyen kurum sorumlu değildir. Öykü yarışması sonuçları 25.03.2012 tarihinde basın yolu ile açıklanacak ve Ümit Kaftancıoğlu’nun öldürülüşünün 32. yılı olan 11 Nisan 2024 günü yapılacak anma töreni ile ödüller sahiplerine verilecektir.

Seçici Kurul: 
Adnan Özyalçıner, , Mehmet Güler, Zeynep Aliye, Dr. Canan Kaftancıoğlu, Öztürk Tatar

Adres:
2012 ÜMİT KAFTANCIOĞLU ÖYKÜ YARIŞMASI
YALIN SES YAYINLARI
CAĞALOĞLU YOKUŞU ERGÜÇ HAN NO:5/8
CAĞALOĞLU-İSTANBUL
Cep: 0555 254 27 26
tatar8@gmail.com
www.umitkaftancioglu.com

sanatlog.com

Christa Frieda Vogel - Artistanbul

Kasım 10, 2024 by  
Filed under Duyurular, Kitabiyat, Resimli Kitaplar, Sanat

Christa Frieda Vogel’den bir fotoğraf ve projesi

O 2024 yılında kentin bir portresi üzerinde çalışmak üzere İstanbul’a gelmiştir. Ancak kısa zamanda bakış açısının çok fazla yabancı olduğunu hissettiğinden, bu şehri vatandaşlarının bakış açısıyla daha içeriden resmetmek için bir yol aramıştır. Bir şehri kendi sanatçılarından daha iyi kim yansıtabilir ki? Böylece doğan bu fikir, sanatçıların kendileri tarafından yönetilecek ve şehir onların gözünden yakalanmaya çalışılacaktı.

34 kendi stüdyolarında resmedildi ve şehrin en sevdikleri yerlerine eşlik edildiler. Kamera, sanatçıların kendi şehirlerine farklı bir şekilde, hatta yeni bir ışık altında bakmaya teşvik etti. Bunun sonucunda ARTISTANBUL adlı resimli kitap ortaya çıktı; 2024 de yayınlanan bu kitapta, İSTANBUL’DAN 34 ÇAĞDAŞ SANATÇI KENDİLERİNİN FAVORİ YERLERİNİ TANITTILAR. 

sanatlog.com

Türk Sineması 97 Yaşında

Türkiye’nin ilk ve tek sinema-tiyatro müzesi TÜRVAK, 14 Kasım 2024 Pazartesi günü ’nın 97. yaş gününü sinemaseverlerle birlikte kutluyor…

Kültürlerarası İletişim Disiplinlerarası Sanat Derneği tarafından düzenlenmekte olan uluslararası kültür ve festivali “Pera Fest” bu yıl 14 Kasım Pazartesi günü, TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi Ali Efendi Sinema Salonu’ndaki film gösterimleriyle başlıyor.

Usta yönetmenler Necip Sarıcı ve Behiç Ak’ın da katılımlarıyla gerçekleşecek etkinliğin ev sahipliğini yapan TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi’nde, “Türk Sineması’nda İstanbul”, “Türk Sinemasında Dublaj”, “Türk Sinemasında Sansür” ve “Hudutların Kanunu” ücretsiz olarak izlenebilir.

PERA FEST 2024 | 10. Uluslararası Pera Festivali

14 Kasım 2024 Pazartesi “Türk Sineması 97 Yaşında”

Program:
14.00 “Türk Sineması’nda İstanbul”/ Necip Sarıcı
15.30 “Türk Sinemasında Dublaj” / Necip Sarıcı (Yönetmenin katılımıyla)
17.00 “Türk Sinemasında Sansür” / Behiç Ak (Yönetmenin katılımıyla)
18.30 Usta’ya Saygı: Ömer Lütfi Akad “Hudutların Kanunu” Sunum: Zahit Atam

TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi Ali Efendi Sinema Salonu
Yeniçarşı Cad. No.24 Galatasaray, Beyoğlu

* Fuat Uzkınay (1888-1956; ilk Türk sinemacısı/kameraman/yapımcı/yönetmen)
İlk ve orta öğretimini İstanbul’da yapan ve İstanbul Sultanisi’ni bitirdikten sonra yüksek eğitimini Dar-ül Fünun’da tamamlayan Fuat Uzkınay, Türkiye’de sinemayı halka ilk tanıtan Weinberg’den aldığı derslerle sinemaya girer. 14 Kasım 1914’te çektiği Ayastefanos’taki Rus Abidesi’nin Yıkılışı filmi, Türk Sineması’nın başlangıcı kabul edilir. 

sanatlog.com

6. Contemporary İstanbul, 24-27 Kasım’da Gerçekleştiriliyor

Kasım 10, 2024 by  
Filed under Duyurular, Sanat, Sanatsal Etkinlikler

Leave a Comment

Contemporary İstanbul, 24-27 Kasım 2024 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve yanındaki İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor… 

Contemporary İstanbul’a bu yıl 22 ayrı ülkeden 42’i yurtdışı ve 48’ü yurt içi olmak üzere 90 galerisi katılacak.

 

Uluslararası çağdaş sanat dünyası ve Türk sanatseverlerin merakla beklediği Contemporary İstanbul’da birçok önemli çağdaş eseri ilk defa görülebilecek. Türkiye’den ve dünyadan 526 sanatçıya ait 3000 çağdaş eserinin görülebileceği fuarı 1000’den fazla uluslar arası koleksiyonerin ziyaret etmesi bekleniyor.

Türk çağdaş sanatı yanında çevre ülkelere (Balkanlar, Karadeniz, Orta Doğu ve Doğu Akdeniz ülkeleri) de ev sahipliği yaparak İstanbul’u merkez haline getirmeyi amaçlayan Contemporary İstanbul, her yıl “New Horizons - Yeni Ufuklar” adlı bölümde farklı ülkelere de yer veriyor. New Horizons başlığı altında bu yıl Gulf Bölgesi Ülkeleri’nden (Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Suudi Arabistan) altı sanat galerisi yer alacak.

sanatlog.com