Proje Geliştirme ve Yapımcılarla Buluşma Atölyesi

Ocak 3, 2025 by  
Filed under Duyurular, Sanat, Sanatsal Etkinlikler, Sinema, Türk Sineması

1 Comment

bünyesinde yapılacak olan proje geliştirme atölyesi Türkiye’de bir ilke imza atıyor!

“Üç Maymun, İklimler, Bir Zamanlar Anadolu’da” gibi filmlerin yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan’ın kurduğu Yapımlab 2025 kış dönemi çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor.

Proje Geliştirme ve Yapımcılarla Buluşma Atölyesi

Dizi film ya da filmi projelerinizi sektörün deneyimli yazarları ile geliştirerek önemli yapımcılarına sunma fırsatı yakalamak ister misiniz?

Hikayenizle bize başvurun. 4 hafta boyunca usta senaryo yazarlarının görüş ve eleştirileri doğrultusunda projenizi geliştirin. 5. hafta, sektörün büyük yapımcılarıyla projelerinizi buluşturun.

İşte 4 hafta boyunca projenizi sunacağınız, görüş ve eleştirilerini alacağınız, atölye ortamında beraber çalışacağınız isimler: Ayhan Sonyürek (Herşeye Rağmen, Canım Ailem, Hanımın Çiftliği, Kırık Kanatlar) Gaye Boralıoğlu (Bir Çocuk Sevdim, Kapalıçarşı, Bıçak Sırtı, Hırsız Polis), Gül Dirican (Bir Ömür Yetmez, Gönülçelen, Asi, Kırık Kanatlar) Levent Kazak (Heberler, O Şimdi Mahkum, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, Neredesin Firuze) Neşe Şen (Kapalıçarşı, Bıçak Sırtı, Hırsız Polis, Bir İstanbul Masalı), Nilgün Öneş (Bu Kalp Seni Unutur Mu, Hatırla Sevgili, Ihlamurlar Altında, Yabancı Damat ), Önder Çakar (Takva, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Laleli’de Bir Azize, Gemide), Sertaç Ergin (Bizim Yenge, Çemberimde Gül Oya, Gönülçelen, Beyaz Gelincik).

5. hafta, projenizi değerlendirecek yapımcılar ise şöyle: Adam Film/Tarkan Karlıdağ, Avşar Yapım/Şükrü Avşar, Bando Film/Müge Turalı, Most Production/Mustafa Oğuz, Star Production/Kemal Can, Sis Yapım/Tomris Giritlioğlu, Yeni Sinemacılar/Sevil Demirci, Zeyno Film/Zeynep Özbatur.

Atölyeye katılmak için son başvuru tarihi: 18 Ocak Çarşamba 2025

Atölye başvuruları ön elemeye tabii tutulacaktır. Hazır bir projenizi sunabileceğiniz gibi yeni tasarlayacağınız bir hikayeyle de başvurabilirsiniz. Atölyemizde tür ve konu sınırlaması bulunmamaktadır. Atölyemize projesini yapımcılara ulaştırmak isteyen tüm amatörler ve profesyonel senaryo yazarları katılabilir.

Yalnızca dinleyici olmak katılmak istiyorsanız da bize başvurabilirsiniz. Tüm hikayeleri dinleme, eğitmenlerimize soru sorma ve projelere görüş bildirme şansını yakalayıp bir fikrin bir projeye dönüşme yolculuğuna tanıklık edebilirsiniz.

Proje takvimi

Son başvuru tarihi: 18 Ocak 2025

Proje Değerlendirme Atölyesi: 4 Şubat 2025 Cumartesi – 26 Şubat Pazar 2025

Son Değerlendirme Toplantısı: 3 Mart 2025

Yapımcılarla Buluşma: 4 Mart 2025

Katılım şartları:

Noter tasdikli hikaye başvuruları 2 A4 sayfasını geçmeyecektir. (Noter tasdikli olmayan ve 2 sayfadan uzun olan başvurular kabul edilmeyecektir.)

En geç son başvuru tarihi olan 18 Ocak 2025’ye kadar kaydınızı yaptırın. Katılımcı mı yoksa dinleyici olarak mı katılmak istediğinizi belirtin. Bu aşamanın ertesinde maksimum 2 sayfalık noter onaylı film hikayenizi perizan.ozlem@gmail.com adresine mail olarak atın.

Başvuruların tamamı YAPIMLAB bünyesinde saklanacak ve değerlendirilecektir. Katılımcıların bilgisi dışında hiç kimseyle paylaşılmayacaktır.

Kayıt yaptırmayan katılımcıların projeleri kabul edilmez. Kayıt koşulları hakkında ayrıntılı bilgilere  0 533 315 59 85 no’lu telefon ve perizan.ozlem@gmail.com mail adresinden Özlem Tatlıcan aracılığıyla ulaşılabilir.

Projelerin yapımcılar tarafından satın alınması tamamen kendi takdirlerine bırakılmıştır. YAPIMLAB bu konuda herhangi bir garanti vermeyecektir.

Proje Geliştirme ve Yapımcılarla Buluşma Atölyesi  Cumartesi-Pazar günleri Sinema Meslek Birlikleri Merkezi Güç Birliği binasında yapılacaktır.

Adres: Ergenekon Cad. Ahmetbey Plaza .No. 10 Harbiye / Şişli / İstanbul

Mavi Yeşil Dergisi, 73. Sayı

2000 yılında başlayan yolculuk, on ikinci yılını tamamladı. Karadeniz kıyı şeridinin uç noktasında, Rize’de, iki ayda bir yayımlanan Mavi Yeşil, aralıksız yayımlanan 72 sayısıyla on iki yılını tamamladı. Doğduğu şehrin sınırlarını aşarak ülke coğrafyasına yayılan bu dergi, 73. Sayısıyla on üçüncü yılına yeni bir yüzle başlıyor. On iki yıl önce 16 sayfalık mütevazı bir dergi olarak yola çıkan Mavi Yeşil, on üçüncü yılında 32 sayfalık yeni biçimiyle okurlarının huzurunda.

“Bir kuşu biçimleyen/ boşluktur biraz da”, diyor Metin Altıok. 12. yılımızı geride bırakırken yeni yüzümüzü biçimleyen, Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan tüm okurlarımıza şükran borçluyuz. Kuşkusuz siz okurlarımız olmasaydı ve yazıya gönül verenler büyük okuma uğraşlarının sonunda dergimizde yazmasaydı Mavi Yeşil var olmazdı. Bu vesileyle tüm okur ve yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

2013 yılının ülkemize huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyor; kadına şiddetin olmadığı, demokrasinin önünün tamamen açıldığı, depremlerden ders alınan, sosyoekonomik iyileşmenin, ve aşkının arttığı bir gelecek umuduyla 13. yaşımıza giriyoruz.

73. sayımız geniş bir renk yelpazesiyle siz okurlarımızla buluşuyor. Bu sayıda Güncel Önkal, felsefeyle ilişkimizi sorguluyor; aslında felsefeyle ne kadar içli dışlı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatıyor. Hasan Öztürk, ülkemizin demokrasi serüvenini iki büyük ismin, Haldun Taner ve İlhan Tarus, öykülerinden yola çıkarak anlatıyor. İlker Aslan, Anayurt Oteli ve kahramanı Zebercet’i büyüteç altına alıyor. İkinci Yeni şairleri ve Sezai Karakoç incelemesiyle Davut Bayraklı, Türk şiirinin önemli bir ismine değiniyor. Ömer Kemiksiz yeni yazısıyla yine aramızda. Esra Polat, pek gündemde olmayan çok özel bir yazarın, Sevgi Soysal’ın, Yenişehir’de Bir Öğle Vakti adlı romanını inceliyor. , Çöküşün Panoraması adlı yazısıyla bizi siyah beyaz bir filme davet ediyor. Elif Albayrak, Sezgin Taş Mehmet Sancaktutar ve Serpil Tuncer bu sayıda yeni öyküleriyle aramıza katılıyorlar. Yiğit Tornacı ise ilk şiiriyle iddialı bir giriş yapıyor yazın dünyasına. Ali Tekkoyun ilk şiiriyle aramıza katılan bir başka şair. Bu sayının diğer şiirlerini ise Necip Fazıl Akkoç, Sebahattin Demirci, Muhammet Hikmet, Müjdat Er, Hızır İrfan Önder, Kamil Akdoğan, A.Uğur Olgar ve Gülnihal Keleş yazdılar.

Yeni sayımızda görüşmek ümidiyle…

İçindekiler:

Felsefe ile İlişkimiz ve Okuma Eylemi/Güncel Önkal
Bayramınız Olmaya Geldim / Ali Tekkoyun
Adında “Demokrasi” Geçen İki Öykü/Hasan Öztürk
Bensizlik/ Necip Fazıl Akkoyun
Gerçekle Kurmaca Arasında Anayurt Oteli/İlker Aslan
Hüzün Düğümü/Altay Taşkın
Daha Nen Olayım Sevgili?/Gürhan Gürses
Eskiz/Sebahattin Demirci
Göçmen/Yiğit Tornacı
Çok Güzel Ant İçerim/ Ömer Kemiksiz
Mekanik/Muhammed Hikmet
Yenişehir’de Bir Öğle Vakti:
Düzenin Dışındakiler/Esra Polat
İmdat Sendendir/Müjdat Er
Çöküşün Panoraması/Hakan Bilge
İkinci Yeni Şairleri ve Sezai Karakoç Poetikasında
Gerçeklik Anlayışı/Davut Bayraklı
Yontu/Sezgin Taş
Respıce fınem/A. Uğur Olgar
Uzak/Elif Albayrak
Kalpsiz/Hızır İrfan Önder
Yaprak ve Kelebekler/Mehmet Sancaktutar
Hüzün Makamında Sus Vakti/Gülnihal Keleş
Dakika Farkı/Serpil Tuncer
Hallerin Sensizliği/Kamil Akdoğan
Sezgin TAŞ

bilgi@maviyesildergisi.com
www.maviyesildergisi.com

Afrika Sinemasının Şaşırtıcı Çeşitliliği

İstanbul Modern , 5-22 Ocak tarihleri arasında 10 filmlik bir seçki sunuyor…

, yarım yüzyıllık tarihiyle dünyanın en genç kıta sineması sayılan, ancak bu süre içinde çıkardığı benzersiz filmlerle küresel hayatına büyük bir zenginlik katan Afrika sinemasından bir program sunuyor. 5-22 Ocak tarihleri arasında “Afrika!” başlıklı programda, uzmanlığı Afrika antropolojisi olan Illinois Üniversitesi profesörlerinden Mahir Şaul’un hazırladığı 10 filmlik bir seçki sunulacak. Bu seçki, 1960’larda doğan Afrika sinemasından bir dizi başyapıtı içeriyor. Filmler, geleneksel sanatlardan video ve avangarda uzanan Afrika sinemasının şaşırtıcı çeşitliliğini gözler önüne seriyor. Bunların bir kısmı Afrika’nın en önemli film şenliği olan Ouagadougou kentinin FESPACO Sinema Festivali’nde büyük ödül almış yapıtlar, diğerleri de dünya klasiği niteliğine ulaşmış ya da yenilikçi üsluplarıyla dikkat çekmiş ürünler. Film seçkisinin açılışı, 5 Ocak Perşembe saat 19:00’da Senegalli dansçı ve davulcuların yer alacağı bir gösteriyle yapılacak.

Programda, Batı Afrika sinema tarihinde bir dönüm noktası oluşturan Mali’den Souleymane Cisse’nin 1982’de Kartaca Film Festivali’nde Altın Tanit Ödülü kazanan, Cannes Film Festivali’nde “Belirli Bir Bakış” bölümünde gösterilen ve 1983’te FESPACO Sinema Festivali Büyük Ödülü’nü alan Rüzgar, Moritanya’dan Med Hondo’nun yönettiği ve 1987’de FESPACO Sinema Festivali Büyük Ödülü’nü alan Saraunya, Burkina Faso’dan Afrika sinemasının Avrupa’da en büyük yankı uyandıran filmlerini yaratan Idrissa Ouedraogo’nun modern bir trajediye benzetilen filmi Töre, Afrika’nın en özgün yönetmenlerinden Senegal’den Djibril Diop Mambéty’nin Friedrich Dürrenmatt’ın ‘Yaşlı Hanımın Ziyareti” adlı oyunundan uyarladığı en önemli filmi Sırtlanlar, Afrika sinemasının en tanınmış isimlerinden Senegalli yönetmen Osman Sembene’nin “Afrikalı kadınların her günkü kahramanlığına bir övgü” olarak nitelendirdiği Faat Kine, Joseph Gaï Ramaka’nın Senegal’in değişik müziklerinden seçilmiş örneklerden oluşan 2025 yapımı Karmen’i, her yeni filmi heyecanla beklenen, ABD’de de yankı uyandıran çağdaş yönetmenlerinden Mali-Moritanya’dan Abderrahman Sissako’nun 2025’te FESPACO Sinema Festivali Büyük Ödülü, Fibresci Ödülü kazanan ve Cannes Film Festivali’nde “Belirli Bir Bakış” bölümünde gösterilen gerçekle kurgusal arasında şiirsel filmi Mutluluğu Beklerken (2002), yönetmen Zola Maseko’nun 2025 FESPACO Sinema Festivali Büyük Ödülü kazanan, gerçek bir olaydan yola çıkan, Afrikan Amerikalı oyuncu Taye Diggs’in başrolde harika oyunculuk sergilediği, yeni Güney Afrika sinemasının gözde yapıtı Drum, Kamerunlu Jean-Pierre Bekolo’nun üzerinde en çok konuşulan Afrika filmlerinden biri olan  2025 yapımı Kanlı Kızlar Kulübü ve Çad’dan Mahamat Saleh Haroun’un kefaret, intikam, kan davası gibi konular üzerine karmaşık duygular uyandıran 2025 yapımı Kuru Mevsim başlıklı filmler gösterime sunulacak.

Rüzgar (Finyé)

Souleymane Cissé, Mali, 1982, Renkli, 105’

Birbirini seven iki üniversite öğrencisi kendilerini ani bir fırtınanın ortasında bulur. Sınav sorularına hile karışmıştır ve kitle gösterileri yapılmaktadır; iki sevgili siyasal eylemlere karışınca hapishaneye düşerler. Bu olaylar birbirine zıt olan ailelerini karşı karşıya getirir. Ailelerden biri siyasal iktidara yakındır, öbürü ise kırsal bölgenin eski mistik geleneklerini sürdürmektedir. Batı Afrika sineması tarihinde bir dönüm noktası olan Rüzgar’ın özellikle ataların ruhlarıyla olan ilişkisini gösteren köy sahnesi, gerçekçi toplumsal sinemacılıktan Afrika geleneksel kültürüne yönelen yeni bir sinema sanatına geçişin işaretini verir.

Kartaca Film Festivali Altın Tanit Ödülü, 1982; FESPACO Sinema Festivali Büyük Ödülü, 1983; Cannes Film Festivali, “Belirli Bir Bakış,1982 .

Saraunya (Sarraounia)

Med Hondo, Moritanya, 1986, 120’

Saraunya, bir kadın önderin başlattığı yerel bir direniş hareketini perdede canlandırarak Afrika’nın Avrupalılar tarafından işgalinin en karanlık bölümlerinden birini gözler önüne seriyor. 1899 yılında iki genç Fransız subayı büyükçe bir sömürge ordusu ile etrafı  kan ve ateşe boğarak Orta Afrika’ya doğru hızla ilerlemektedir. Amaçları Britanya işgal girişiminin önünü kesmektir.  Ancak bugünkü Nijer Cumhuriyeti olan bölgeye geldiklerinde bir ovada kaybolmuş iki köyün halkı beklemedikleri  bir direnişle bu ilerlemeyi durdurur. Müslümanların çoğunlukta olduğu bir alanda eski geleneklerini sürdüren bu bir avuç insanın kraliçe/kâhin önderlerine (Saraunya) olan güveni Avrupalıların silahlarına ve yaydıkları büyük korkuya baskın çıkmıştır. Afrika sinemasının biçimsel olarak da en yenilikçi yapıtlarından biri olan destansı boyutlardaki bu film, seyircinin kolay kolay zihnininden atamayacağı yoğun imgeler sunuyor.

FESPACO Sinema Festivali Büyük Ödülü, 1987.

Töre (Tilaï )

Idrissa Ouedraogo, Burkina Faso, 1990, 81’

Sahel olarak anılan bölgenin sonsuz çoraklığında bir yolcu uzun bir ayrılıktan sonra köyüne döner. Saga, köyüne vardığında haberci neşeyle boynuz trompetini öttürüp onun gelişini ilan etse de, evine ulaştığında umduğu mutluluğu bulamaz. Uğruna bütün fedakarlıkları göze aldığı sevgilisi kendisini beklememiş, üstelik de babasıyla evlenmiştir. Saga duygularına hakim olamaz. Karmaşık duygusal ilişkilerden bütün aileyi içine çekip yutan bir kan ve kin yumağı oluşur. Vahşi bir tabiat, kesin çizgilerle kotarılmış karakterler, geleneklerle duygu arasında bocalayan insanlar. Ouedraogo, Afrika sinemasının Avrupa’da en büyük yankı uyandıran filmlerini yaratmış önemli bir yönetmen.  

Sırtlanlar (Hyenas)

Djibril Diop Mambéty, Senegal, 1992, Renkli, 103’

Küçük bir şehrin yoksul ama gururlu sakinleri önemli bir hanımın ziyarete geleceğini duyunca heyecanlanırlar. Hanımefendinin “Dünya Bankası’ndan daha zengin” olduğunu duymuşlardır. Acaba şehrin kalkınmasına yardımcı olacak mıdır? Ancak ikramlar ve methiyelerle karşıladıkları misafir, yüreğindeki sönmemiş bir acının intikamını almak için gelmiştir ve halkı hayrete düşüren bir koşul ileri sürer. Kinayeli bir ahlak dersi havasında gelişen hikaye birden olmadık ufuklara yelken açar. Perdedeki kahramanların açmazları, seyirciyi de bilinmez bir vicdan muhasebesine sürükler. Göz alıcı ama hayali Afrika dekorları ve giysileriyle sunulan bu kıssanın en şaşırtıcı taraflarından biri, İsviçreli oyun yazarı Friedrich Dürrenmatt’in ‘Yaşlı Hanımın Ziyareti (Der Besuch der alten Dame)’ adlı oyunundan uyarlanmış olması.

Faat Kine

Osman Sembene, Senegal, 2025, Renkli, 121’

Afrika sinemasının uluslararası alanda en tanınmış isimlerinden Sembene’nin hayatının son döneminde gerçekleştirdiği yapıtlardan biri olan bu filmde kadınlar ön plana çıkıyor. Faat Kine, dar boğazlardan geçerek tek başına bir yerlere gelmiş başarılı bir iş kadını. Kendi kurduğu hayatını kolayca paylaşacak bir insan değil, ama yaşlı annesi, tek başına büyütüp üniversiteye gönderdiği çocukları hâlâ sorumluluğu altında. Sembene’nin “Afrikalı kadınların günlük kahramanlıklarına bir övgü” olarak nitelendirdiği bu filmi, Afrika’nın çağdaş gündelik yaşamını gazete ve dergi kalıplarının tamamen dışında ama başka türlü beklenmedik ve parlak bir ışıkta görmek isteyenler için iyi bir fırsat.

Karmen Geï

Joseph Gaï Ramaka, Senegal, 2025, Renkli, 82’

“Aşk isyankar bir kuştur, kimse ona gem vuramaz”. Senegalli Karmen de tıpkı Bizet’nin operasındaki Carmen gibi bu mısraları şarkıya dökerek aşık olur, karanlık işlere dalar, özgürlüğünü ilan edip ayrılır ve bu uğurda her şeyi feda eder. Afrikalı Karmen, Fransız benzerinden daha bağımsız, fırtınalı ve pervasız bir hayat sürer. Gaï Ramaka bu uyarlamasında sevilen operadan aşina olduğumuz, ama hikayesi tamamen farklı bir kadın kahraman yaratıyor. Dakar’ın okyanus görüntülerine karşı gelişen bu müzik ve dans şöleni, Bizet’nin günlük hayatımıza sinmiş popüler aryalarına rağbet etmiyor. Filmin müzikleri Senegal müziklerinden ustaca seçilmiş örneklerden oluşuyor. Sözle tanımlanması zor, kökeninde melez, ama görünüşünü Afrika güneşinden, renklerini de Afrika desenlerinden alan bir yapıt.

Mutluluğu Beklerken (Heremakono)

Abderrahman Sissako, Mali-Moritanya, 2025, Renkli, 95’

“Gurbet daha yola çıkmadan başlar,” diyor yönetmen Sissako. Bir araba dolusu yolcu, okyanus kıyısındaki bir balıkçı köyünde bozulan arabalarının tamir edilmesini bekliyor. Aralarında talihini Avrupa’da deneyecek olanlar, ailesini ziyarete gelenler, ayrıca gidemeden hayatını kaybedecek olanlar var. Kişisel izlenimlerle örülmüş, yer yer anı yer yer de bir köyün tasviri gibi duran bu şiirsel ve doğaçlama film, gerçekle kurgu arasında belirlenmesi zor bir çizgide gelişiyor. Nefes kesici imgeler ve yönetmenin kendine özgü olağandışı mizahı seyirciyi gözlerini perdeden ayıramaz hale getiriyor. Sissako, Afrika’nın her yeni filmi heyecanla beklenen, ABD’de de epey yankı uyandırmış çağdaş yönetmenlerinden biri.

FESPACO Sinema Festivali Büyük Ödülü, FIPRESCI Ödülü Cannes Film Festivali  “Belirli Bir Bakış”, 2025.

Drum

Zola Maseko, Güney Afrika, 2025, Renkli, 104’

Yeni Güney Afrika sinemasının bu gözde yapıtı, gerçek bir yer ve olayı perdeye taşıyor. 1950’lerde Johannesburg’da yayınlanan Drum adlı dergide başarılı bir gazeteci olan Henry Nxumalo, etliye sütlüye karışmayan spor yazıları yazmaktan bıkar, siyaset eleştirileri de içeren günlük konulara eğilmeye başlar. Bu değişilikten başta biraz kaygılanan editörü,yazıların ilgi çektiğini görünce yazarı cesaretlendirir. Ne var ki hükümetin gizli bir niyetinin keşfedilmesi işin rengini değiştirir. Johannesburg’un, Afrikalı sakinlerinin alımlı müzik ve eğlence dünyasını zamanın mekan ve dekorları içinde çekici bir şekilde yeniden yaratan bu film aynı zamanda yakın tarihimizeki dünyanın en acımasız siyasi düzenlerinden birinin de karmaşık bir resmini sunar.

FESPACO Sinema Festivali Büyük Ödülü, 2025.

Kanlı Kızlar Klübü (Les Saignantes)

Jean-Pierre Bekolo, Kamerun, 2025, Renkli, 97’

Şehrin renkli ışıklarıyla yer yer aydınlanan gecenin karanlığında iki genç kadın, önemli bir devlet adamının cesedinden kurtulmaya çalışıyor. Genç kadınlar amaçlarına ulaşmaya çalışırken fütürist mekanlarda olmayacak olaylarla karşılaşırken, arkalarında Mevungu diye anılan esrarengiz bir feminist güç vardır. En çok tartışılan Afrika filmlerinden biri olan Kanlı Kızlar Kulübü, bir video parodisi gibi görünse de, önemini şüphesiz Bekolo’nun ustalıklı kurgusundan alıyor. Godard’ı andıran atlamalı kurgu, üst üste bindirilmiş imgeler ve hepsinin ortaya çıkardığı beklenmedik renkli, zengin görsel ve işitsel doku.

Kuru Mevsim (Daratt)

Mahamat Saleh Haroun, Çad, 2025, Renkli, 96’

Tropikal Afrika’nın kurak mevsiminde tarım işleri durunca köy halkı ya başka işlere bakar ya da seyahate çıkar. Delikanlı Atim (Yetim) de torbasını alıp tozlu yollardan uzaktaki başkente doğru ilk kez yola koyulur. Ancak havada bir gerginlik vardır. Yıllar süren iç savaştan sonra barış vaadi ile gelen hükümet geçmiş çatışmalarda suç işleyenlerin hepsine af çıkardığını ilan etmiştir. Haber mağdur ailelerini galeyana getirir, karmaşaya yol açar. Atim de gizli bir görevle şehre gönderilmiştir. Çantasında yıllar önce ölen babasının silahı vardır. Ne var ki şehirde bir canavar ararken istemeden kendini bir baba-oğul ilişkisi içinde bulur. Farkına varmadan ahlaki değişim yaşar. Kum tepelerinin ardındaki köyüne döndüğünde olgunlaşmış başka bir insandır.

İnsancıl Dergisi, 258. Sayı

Ocak 3, 2025 by  
Filed under Deneme, Dergi & Fanzin, Duyurular, Edebiyat, Eleştiri, Sanat, Siir

Leave a Comment

İNSANCIL DERGİSİ, OCAK 2025  İÇİNDEKİLER:

1) Berrin TAŞ - Bir Küçük Burjuva’ya Sesleniş (Şiir)

2) Nevim BORÇİN - Marks ve İnsan Doğası

3) Ejder DEMİR - Şiirler (Çember, Sorguda)

4)Mustafa ÖZMEN - Berrin Taş Şiiri 4

5) Kübra KARADAĞLI - Otur Bir Buluta… Yaz (Şiir)

6) Berrin TAŞ - Hep Yolda

7) Aylin Yıldız - Nurullah Ataç’ı Okurken “İnsan ile Tabiat”

8)Cumali KARATAŞ - Şiirler (Portre, Bile Bile)

9) Asım ÖZTÜRK -  Birisi İçin Yazılmayandır (Şiir)

10) Dolunay KÖŞKEROĞLU - Geri Alınanlardan Kalanlar (Şiir)

11) Alper YAVUZ - New York Güncesi – II

12) İlyaz BİNGÜL - Orhan Kemal Edebiyatında İşçi Oluş - XVIII

13) Müslüm KABADAYI - “Düş / Görüş” Öyküleri

14) Hasan KARSU - “Bambaşka Günler’in” Öyküleri

15) Mehmet AKKAYA - Felsefenin Gözü Yollarda - VI

16)  Özgür Üniversite,  Roman İnceleme Çalışması: İvan İlyiç’in Ölümü / L. Tolstoy – VI

17) Deniz DEMİRDÖĞEN - Soğuk Su (Öykü)

18) Cengiz GÜNDOĞDU - Yıldız Güncesi