Çağdaş Sanatta Sansür
Sabancı Üniversitesi tarafından Uluslararası Hrant Dink Vakfı ve Anadolu Kültür desteğiyle 26-28 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan “İfade Özgürlüğü” temalı Hrant Dink Anısına Atölye Çalışmaları kapsamında, paralel etkinlik olarak Çağdaş Sanatta Sansür başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleşecek. Toplantı Banu Karaca (Sabancı Üniversitesi) moderatörlüğünde, Pelin Başaran (PARC) ve Asena Günal (DEPO) tarafından organize edilmektedir.
Bu toplantının temel amacı; sansürü uygulayan farklı aktörlerin kimler oldukları ve ne tür ifadelerin kısıtlandığı gibi unsurlara bakarak sansürün Türkiye’deki farklı modalitelerini ele almaktır. Burada sansürü; kurumsal sessizleştirme, tehdit etme ve hedef gösterme gibi çeşitli sansür stratejilerinin -gerek bizzat devlet kurumları gerekse devletin çıkarlarını gözeten bireyler tarafından- hâlihazırdaki farklı kullanılma yöntemlerinin hepsini ifade etmek için bir şemsiye kavram olarak kullanıyoruz. Böylece; sık ifade edilmeyen bu konuyu enine boyuna tartışmak için bir platform oluşturmayı hedefliyoruz. Toplantı, takip edecek tartışmalara yol gösterici olması açısından, davet edilen üç sanatçının kendi sansür deneyimlerini aktaracakları ve medyanın ve hukukun bu konudaki yaklaşımını anlatan sunumlarla başlayacak. Sunumları katılımcıların yorum ve katkıları izleyecek.
Yuvarlak masaya dinleyici olarak katılmanız, yapılacak sunuşlara ve tartışmalara sorularınız ve yorumlarınızla katkıda bulunmanız bizi çok mutlu edecektir. Toplantı ile ilgili detaylı bilgiyi aşağıda görebilirsiniz.
Tarih: 28 Mayıs 2025
Saat: 17:15-19:30
Yer: Cezayir Restaurant Toplantı Salonu
İngilizce-Türkçe simultane çeviri yapılacaktır.http://myweb.sabanciuniv.edu/hrantdink-workshop/
Katılımcılar:
Hale Tenger, Sanatçı
Neriman Polat, Sanatçı
Okan Urun, Sanatçı, Biriken
Murat Altındere, Avukat
Levent Cantek, Yazar/Editör, İletişim Yayınları
Yasemin İnceoğlu, Akademisyen, Galatasaray Üniversitesi
Sevil Demirci, Yapımcı, Yeni Sinemacılar
Erden Kosova, Sanat eleştirmeni
Yorumlar
Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz...
Yorumunuzda avatar çıkması için gravatara üye olmalısınız!
Additional comments powered by BackType